• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Депутати разом із парламентаріями Польщі та ЄП довершуватимуть адаптацію українського законодавства

    Опубликовано: 2016-09-08 08:30:24

    У Польщі українська делегація від УСПП та Національного форуму «Трансформація України», очолювана президентом союзу, головою Антикризової ради громадських організацій Анатолієм Кінахом, заручилась додатковою підтримкою європарламентарів та представників ЄК щодо розробки концепції розвитку країни, її адаптації до європейських стандартів.
    Про це йшлося в кулуарах 26-го економічного форуму в м. Криниця (Польща), на який з’їхалося близько 3 тис. гостей із ЄС, США, Азії тощо. Подія є знаковою для країн Центрально-Східної Європи, адже участь в ній традиційно беруть єврочиновники, глави урядів, транснаціональні корпорації та ін.
    Сформоване за ініціативою Національного форуму однойменне депутатське об’єднання «Трансформація України», співголовою якого є депутат, віце-президент УСПП Леонід Козаченко, вже незабаром делегує своїх представників до польського Сейму. Саме у Варшаві цієї осені спільно із депутатами Європарламенту вони обговорюватимуть шляхи пришвидшення адаптації українського законодавства до європейського.
    Окрім цього, учасники форуму в Криниці високо оцінили загальнонаціональну ініціативу «Трансформація України» та її зусилля по модернізації суспільно-політичного, економічного, культурного життя держави. Нагадаємо, її формат об’єднав представників влади, духовенства, бізнесу, громадянського суспільства, міжнародних експертів і дипломатів. Так, до Наглядової ради форуму входять Патріархи Філарет та Святослав, посол ЄС в Україні Ян Томбінські, член польського Кабміну Єжи Квєчинські, президент УСПП Анатолій Кінах та ін.
    «Дуже важливо, що за умов ризиків та викликів, перед якими опинилася Україна, на єдиному майданчику зібралися представники всіх сфер – від владних до громадських організацій – щоб напрацювати концепт українського розвитку», - наголосили західні партнери.
    Було прийнято рішення посилити співпрацю Національного форуму та євроструктур. Зокрема, останні надаватимуть сприяння в подальшому вивченні досвіду країн Східної Європи та Балтії щодо мінімізації втрат у процесах трансформації суспільств, виведення економік на пряму сталого зростання.
    Нагадаємо, вже в листопаді цього року в українській столиці пройде чергове засідання форуму, на якому будуть презентовані проміжні результати роботи останнього, в тому числі і регіональних форумів, що працюють в його складі. Участь в заході візьмуть і європейські партнери.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.