• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шимків: «Ефективне регулювання - інструмент покращення інвестиційного клімату»

    Опубликовано: 2016-09-01 14:48:34

    31 серпня відбувся прес-брифінг за результатами четвертого засідання Національної Ради Реформ. «Продовження впровадження системи ефективного регулювання, спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій в Україну – ось неповний перелік акцентів на найближчий час», – повідомив на брифінгу секретар Національної ради реформ, заступник Глави Адміністрації Президента України, Дмитро Шимків. 

    Серед результатів роботи та досягнень за останні два роки у галузі дерегуляції, які було озвучено, наступні: значне спрощення процедури відкриття бізнесу – на 40%; скорочення кількості документів, які необхідно подати і кількість часу, який треба витратити для того, аби відкрити бізнес в Україні. Це знайшло своє відображення в рейтингу Doing Business, в якому Україна покращила свої показники.

    На думку Дмитра Шимківа, йдеться про залучення прямих іноземних інвестицій, що призведе до створення нових робочих місць, забезпечення надходження податків до державного і місцевих бюджетів.

    «23% прямих іноземних інвестицій в Україну надійшло з Кіпру. Велика частина прямих іноземних інвестицій — це кругообіг грошей, які виходять з України через трансферне ціноутворення і заходять назад як прямі іноземні інвестиції. Найбільший обсяг прямих іноземних інвестицій надійшов в країну з 2005 по 2013 роки. 94% інвестицій з України було інвестовано в Кіпр», - додав Заступник Глави АПУ. 

    Якщо протягом 2017-2036 років ВВП України зростатиме щороку в середньому на 6,5%- 9% (CAGR), то у 2036 році ВВП України становитиме $292 млрд, а це поточні показники ВВП Колумбії та Польщі. Але такий результат можливий, якщо частка  іноземних інвестицій у ВВП буде на рівні 53%-58%. Для забезпечення таких темпів зростання Україна потребує додатково $120 – $200 млрд прямих іноземних інвестицій у накопиченні до 2036 року.

    «Що стосується пріоритетних сфер для інвестування в Україні, то це такі сфери, як енергетика, газовидобування, газо-транспортна система, агро-промисловий комплекс, Укрзалізниця, інфраструктура автошляхів. А серед сфер для інвестування, де Україна має конкурентні переваги, варто зазначити військово-промисловий комплекс, аерокосмічну галузь, ІТ та високі технології, хімічну та фармацевтичну галузі та туризм», - повідомив пан Дмитро.

    Заступник глави АПУ також звернув увагу на те, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі України докладає зусиль у залученні іноземних інвестицій в Україну. Для цього проводяться міжнародні конференції, готуються промо-відео, розробляються матеріали та презентації, які розміщують на сайті. Окрім цього, проводяться регіональні інвестиційні форуми та саміти, завдяки яким місцева влада може залучати інвестиції у свої регіони.

     «Під час засідання було також презентовано концепцію Культурного фонду. Метою створення Фонду є сприяння модернізації та підтримка культури і мистецтва України, створення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості й суспільства, забезпечення широкого доступу до культурних надбань, підтримка культурного різноманіття та інтеграції української культури у світовий культурний простір», - наголосив заступник Глави АПУ.

    Четверте засідання Нацради реформ стало першим, яке пройшло без використання паперу та друкованих матеріалів. Учасники Нацради отримали доступ до матеріалів на планшетах. Раніше підготовка 2-х засідань потребувала друку понад 30 000 аркушів презентацій, додаткових матеріалів та буклетів. Проект «БЕЗ ПАПЕРУ» реалізовано за підтримки представництва ОБСЄ в Україні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.