• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Приємні здивування Сходу: як прифронтові райони Донеччини відсвяткували 25 незалежних років

    Опубликовано: 2016-08-26 08:29:07

    Святкування Дня Незалежності України на Донеччині вкотре довело належність населення східних регіонів до загальноукраїнської культурної традиції. 25-та річниця запам`яталася мешканцям Донбасу масштабними святкуваннями: ярмарками, автопробігами, флешмобами, запальними концертами музикантів МузБату тощо.
    Вже другий рік об`єднання українських артистів «Музичний батальйон» бореться з ворожим інформаційним та культурним впливом на громадян України. 23 та 24 серпня музиканти відвідали українських патріотів зі звільнених з-під окупації прифронтових міст Селідова, Гірника, Новгородського та Торецька в Донецькій області.
    Національний дух підкреслили мешканці Селідово, коли більше 1000 мешканців міста заповнили головну площу міста ще за півгодини до концерту Музбату.
    Гірник здивував масштабним автопробігом з української символікою, а святкування у Новгородському почалося з патріотичного флешмобу та виступів дитячих колективів.
    У Торецьку, що всього в декількох кілометрах від лінії розмежування, святкування Дня Незалежності пройшло під звуки вибухів з фронту. Незважаючи на це, концерт на передовій відвідало близько 1000 місцевих жителів. Військові організували для них польову кухню, а діти, в рамках флешмобу, розмалювали БТР наших воїнів. Також у місті працювала ярмарка з українськими книгами та сувенірами, окрім цього, на центральній площі міста розгорнули 20-метровий прапор України.
    Артисти Музичного батальйону, у складі чуттєвої Ейри, гуртів «ТаРута» і «Галактика», подарували нашим співвітчизникам та військовим можливість відсвяткувати День Незалежності України в оточенні української мови та культури, і надали моральну підтримку у боротьбі з ворожою російською пропагандою.
    «Військові хоча і не завжди показують емоції, але в розмові зізнаються, що для підняття бойового духу такі концерти надзвичайно важливі. Коли ж ми виступаємо для місцевого населення у близьких до окупованих територій районах, то постає надзадача - розворушити любов і прихильність не тільки у свідомої частини населення, а й у тих, хто під впливом страху і тиску окупанта не довіряє, чи, навіть, ненавидить нас. Через пісню та особистий контакт зробити це значно легше. Після наших концертів ми запрошували аудиторію об'єднатись в спільне коло і люди охоче брались за руки, а діти взагалі лізли обійматися. Ось це і була справжня перемога любові над страхом», - розповіла співачка Ейра.
    Варто також зазначити, що Музичний Батальйон взяв участь у святкуванні  Дня українського прапору в Одесі. 23 серпня у місті відбувся концерт МузБату, на якому фронтмен гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк разом з ансамблем військово-музичного мистецтва ВМС ЗСУ вперше виконали перекладений українською мовою гімн міста «На Чорному морі». А ввечері цього ж дня Олег Скрипка, гурти «W.H.I.T.E» та «Друже Музико» дали закритий концерт для військовослужбовців та членів їх родин на флагмані українського флоту фрегаті «Гетьман Сагайдачний».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.