• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Законодавчі зміни дозволять збільшити показник працевлаштування учасників АТО на 40% - служба зайнятості

    Опубликовано: 2016-08-16 12:58:43

        Законодавчі зміни у порядок працевлаштування учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції пришвидшать показник пошуку роботи для цієї категорії громадян щонайменше на 40%. Про це заявив виконуючий обов’язки Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерія Ярошенко під час прес-конференції у Києві.

       «Закон набуває чинності 30 серпня. Положення, прописані у ньому, розв’яжуть нам руки й дадуть нові важелі для пришвидшення пошуку роботи учасникам бойових дій у зоні АТО. Ми прогнозуємо, що кожен демобілізований військовий, який вже готовий до виходу на ринок праці матиме роботу як мінімум на 40% швидше знайти роботу», – наголосив В. Ярошенко.

        Закон передбачає повну компенсацію роботодавцю Єдиного соціального внеску при працевлаштуванні за направленням служби зайнятості учасників АТО на строк не менше двох років. Крім того, за цією категорією безробітних закріплюється квота у 5% на підприємствах, установах та організаціях, де працює понад 20 співробітників.

        З почату бойових дій на Сході України статус безробітного мали 38,6 тис. учасників АТО, з них 36,5 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю. Державною службою зайнятості працевлаштовано 8,4 тис. учасників АТО. При цьому кожен четвертий працевлаштований за сприяння служби зайнятості обіймає керівні посади. Крім того майже 2000 учасників АТО відкрили власний бізнес за сприяння служби зайнятості, отримавши одноразову допомогу на відкриття власної справи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.