• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українці обирають електрогенерацію з енергії сонця

    Опубликовано: 2016-08-16 11:28:28

    В Україні стрімко зростає кількість приватних домогосподарств, які дбають про свою енергонезалежність, обирають альтернативні джерела енергії та встановлюють сонячні панелі для виробництва електроенергії. Держава, у  свою чергу, надає їм заохочення у вигляді «зеленого» тарифу.
     «Сьогодні вже 430 приватних домогосподарств встановили сонячні панелі загальною встановленою потужністю 5,06 МВт. Для порівняння за весь 2015 рік таких ініціативних домовласників було 244, а у 2014 році в десятки разів менше – лише 21», - прокоментував статистичні дані Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
    За словами Голови Агентства, така позитивна статистика – це результат ефективної дії прийнятого 4 червня 2015 року Закону України № 514-VIII щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії.
    «Цим законом введено «зелений» тариф на закупку електроенергії, вироблену сонячними електроустановками приватних домогосподарств потужністю до 30 кВт. І найголовніше – тариф прив’язано до курсу євро, що дозволяє нівелювати ризики інфляції», – підкреслив С. Савчук та додав, що домогосподарства, які встановили сонячні панелі у 2016 році, можуть продавати надлишок виробленої ними електроенергії в мережу за ціною 19,01 євроценти за 1 кВт*год.

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.