• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бізнес наполягає на розробці та затвердженні програм промислового розвитку в Україні

    Опубликовано: 2016-08-10 15:54:44

    Пропозиції бізнесу щодо впровадження програмного підходу вирішення ключових питань економіки, медицини почуті.  Про це свідчить заявлена публічно готовність урядовців до презентації концепції реалізації державної політики у окремих сферах, а після їх затвердження – розробки відповідного плану заходів. Втім, до  пріоритетних напрямків, які визначили чиновники, гостро необхідно включити питання промислової політики, адже, як відомо, галузь перебуває в прогресуючій кризі. На цьому наголосили в Антикризовій раді громадських організацій.
    «Є правильним, що в пріоритетні напрямки внесено податкову реформу (що  мала була  прийнята ще  до 1 липня ц.р.), а також зміни в роботі  залізниці, ремонт автошляхів. Проте цього явно недостатньо для того, щоб говорити про економічні реформи в країні. Закликаємо паралельно розробити концепцію промислового відродження та відповідну програму із чітким планом заходів. У промисловців є обґрунтовані пропозиції та розрахунки. Якась частина знайшла своє відображення в законодавчих актах, які пропонує  комітет з промислової політики ВРУ. Наразі чекаємо на початок спільної роботи із  урядом в цьому напрямку», – наголосив голова Антикризової ради громадських організацій, президент УСПП Анатолій Кінах.
    Нагадаємо, промвиробництво в Україні після невеликого зростання, у червні 2016 відновило своє падіння – за даними Держкомстату  скоротилося на 3,4% порівняно з аналогічним місяцем 2015 року. Окремі зрушення щодо підтримки національного товаровиробника стосуються, в першу чергу, доволі стабільних заводів і сфер – до прикладу, літакобудування,  і, скоріше, йдуть слідом за вже здійсненими досягненнями. Успіх української «Мрії», потенційні іноземні контракти дали імпульс «Антонову» до нарощення виробництва. Проте ракетно-космічна галузь (через відсутність великих контрактів, припинення роботи за проектом «Циклон» із Бразилією), транспортне машинобудування, хімічна та переробна промисловість  потребують розумного державного протекціонізму – механізмів внутрішніх замовлень, податкових стимулів  за умови модернізації виробництв та виходу на зовнішні ринки тощо.
    Зазначимо, що відповідно до прийнятого урядом рішення в десяти міністерствах будуть створені групи аналізу політики для розроблення та формування відповідних політичних пропозицій у визначених пріоритетних сферах діяльності згідно з методологією та вимогами, передбаченими Регламентом Кабінету Міністрів. Серед пріоритетних напрямків, зокрема, визначені реформування податкової системи, модернізація системи фінансування охорони здоров’я, реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, реформування системи надрокористування тощо.
    Бізнес-спільнота наполягає, що її пропозиції – Антикризова програма спільних дій влади та бізнесу із блоками «Промисловість», «Експортна політика», «Малий та середній бізнес» та ін. – мають бути  враховані в процесі підготовки концепцій, а представники промисловості, підприємництва – залучені до робочих груп над ними.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.