• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Face to face»: унікальні сервіси в обслуговуванні клієнтів від служби зайнятості Харківщини»

    Опубликовано: 2016-08-10 12:17:56

    У Харкові активно використовуються мультимедійні сервіси з підбору кадрів. За допомогою фахівців центрів зайнятості роботодавці в короткі терміни отримують відмінних працівників. Професійний відбір здійснюється на основі сертифікованих особистісних online-тестів.  Використовуються і психофізіологічні методики.
    - Завдяки професійному відбору за 7 місяців 2016 року 56 роботодавців отримали бажаних працівників. Участь в цій процедурі взяли 1345 осіб, які перебувають на обліку в службі зайнятості, - ділиться результатами роботи директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.
    ТОВ «Променергобуд» таким чином вже має бухгалтера, Харківський національний академічний театр опери та балету ім. Лисенка - інженера з організації та ремонту, Харківська гуманітарно-педагогічна академія – юрисконсульта та завідуючого господарством. ТОВ «Мета» та ДНУ «НТК «Інститут монокристалів НАН» теж отримали бухгалтерів, ТОВ «Вік Хітлайн» - слюсаря з механоскладальних робіт. ТОВ «Ала-Інтернешенел» знайшло швачку, ПАТ «Стома» - комірника, економіста та фахівця з якості, ТОВ «Колір» - інженера-електрика, водія автотранспортних засобів (категорія С). На ТОВ «Шанс» працевлаштовані економіст, маркетолог, менеджер з персоналу, адміністративний помічник тощо.
    На ряду з професійним відбором, службою зайнятості Харківщини активно використовується ще один унікальний сервіс - відеорезюме безробітних. У вигляді коротких роликів відбувається відеопрезентація претендентів на роботу. Представники підприємств, установ та організацій, виходячи із спостережень за реальною поведінкою людини, так би мовити «face to face», визначають психологічний тип претендента на роботу, його комунікативні здібності, впевненість, зовнішній вигляд тощо. В свою чергу для безробітних відеорезюме – це можливість продемонструвати свої найкращі якості відразу декільком керівникам різних рівнів: потенційному співробітнику не доведеться витрачати час і нерви на багатоетапні інтерв'ю. Економляться і кошти на проїзд до роботодавця. Крім того, кандидати таким чином уникають каверзних запитань від кадровиків.
    На сьогоднішній день у базі центрів зайнятості Харківщини - 102 відеорезюме. Серед претендентів на роботу є продавці-консультанти, бухгалтери, менеджери, економісти, адміністратори салонів, інженери, агрономи, машиністи, декоратори тощо. Відеорезюме записують і кухарі, і трактористи, і електромонтери… Розміщуються відеорезюме у соціальній мережі Фейсбук, розсилаються на e-mail роботодавців, використовуються під час скайп-переговорів з роботодавцями та при проведенні міні-ярмарок вакансій.
    «Сучасний орієнтир в роботі служби зайнятості не виплата допомоги по безробіттю, а сервісне обслуговування клієнтів. Пропонуються: безкоштовний рекрутинг, відеоревю вакансій, супровід підприємців-початківців, коворкінг та аудит-контроль. В кадрових агенціях та у фірмах-посередниках з підбору кадрів за такі послуги беруть чималі кошти», - наголошує В. Міненко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.