• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Успішна країна» вимагає від ДФС відповісти на незручні питання, пов'язані з податком на нерухомість

    Опубликовано: 2016-07-29 08:46:34

    Юристи партії «Успішна країна» подали запит до Державної фіскальну службу щодо правових аспектів податку на нерухомість. Нагадаємо, з 1 липня українці масово отримують платіжки з вимогою оплатити податок за «зайві» квадратні метри житла. При цьому юридична служба «Успішної країни» наполягає - рішення більшості місцевих рад про нарахування податку не відповідає закону.
    За словами юриста «Успішної країни» Віктора Освянникова, публічно фіскали говорять про податок на нерухомість як про ідеальне джерело наповнення місцевих бюджетів, але фактично податок лягає додатковим тягарем на гаманець українців, але влада мовчить - куди будуть витрачені гроші платників.
    Крім цього, за словами юриста, ДФС не дає роз'яснення щодо сплати податку нерезидентами.
    «Зовсім не зрозумілий механізм сплати податку з боку іноземних власників нерухомості. Але ж відповідно до розслідувань українських журналістів, більшість палаців наших олігархів оформлено саме на офшорні компанії з пропискою на Кіпрі, Панамі, Віргінських островах. У запиті ми поцікавилися - скільки платіжок вже було відправлено за кордон і скільки планується надходжень від нерезидентів», - зазначає Овсянников.
    У партії «Успішна країна» вимагають також ввести пільгову категорію громадян, які не зобов'язані платити податок на житло. Сюди повинні увійти малозабезпечені сім'ї, пенсіонери, переселенці і учасники АТО.
    Нагадаємо, партія «Успішна країна» неодноразово заявляла про несправедливість Податкового Кодексу, прийнятого парламентом 28 грудня 2015 року. В політичній силі наполягають, що він прийнятий в інтересах олігархів. Спільно з підприємцями і громадськими діячами «Успішна країна» ініціювала розробку нового Податкового Кодексу, який відповідає інтересам простих українців.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.