• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Полтавщина стане центром електронних закупівель у Східній України

    Опубликовано: 2016-07-22 10:43:51

    20 липня у Полтавській обласні раді презентували представництво майданчика електронних закупівель "Держзакупівлі. Онлайн Схід", який працює на платформі системи PROZORRO. Нове представництво буде координаційним центром прозорих закупівель на території Полтавської, Харківської, Сумської та на контрольованих територіях Луганської та Донецької областей.
    - Ресурс стане головним інформаційним джерелом для всіх бажаючих взяти участь у державних закупівлях, об'єднає раніше напрацьований досвід у один потужний проект. Ми сьогодні маємо значну підтримку потужних фахівців у галузі державних закупівель, і це допоможе нам реалізувати головне завдання - створити таку систему, яка б звела до мінімуму корупційні ризики під час економічних операцій, у яких бере участь бізнес і держава, - сказав під час презентації директор ТОВ "Держзакупівлі. Онлайн Схід" Анатолій Павленко.
    Тим часом, Полтавщина має чималий досвід у впровадженні системи PROZORRO. За ініціативи голови обласної ради Олександра Біленького усі закупівлі для потреб обласної ради з лютого відбуваються лише за публічними аукціонами. З того часу вже відбулись торги по 7 пропозицій, на закупку яких з обласного бюджету виділили 187 тисяч гривень.
    - Економія по усім позиціям склала 35 850 гривень. На мою думку, досить непогано для початку. Та ми сьогодні хочемо піти далі у питанні прозорої діяльності обласної ради. Наступний крок - впровадження онлайн-аукціонів для оренди комунального майна. Це не лише поставить крапку у питаннях спекуляцій навколо цієї теми, а і збільшить прибутки до обласного бюджету, - зазначив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.
    Прозорі аукціони - це не лише відкритість влади і довіра до неї, - говорять експерти у галузі онлайн-закупівель. Координатор проектів PROZORRO у Мінекономрозвитку Кристина Гуцалова говорить - прозорі зрозумілі правила торгів створюють хороший грунт для розвитку саме підприємств малого і середнього бізнесу і залучення інвестицій.
    - Прозорі тендери - це один із лакмусових папірців, за яким бізнес оцінює економічний прості в Україні, готовність створити комфортні умови для підприємництва. Якщо у питанні держзакупівель усі учасники процесу готові до вільної конкуренції - значить в країні діють зрозумілі закони економіки. Значить тут можна розвивати бізнес - логіка проста. Саме тому до вдосконалення системи онлайн-аукціонів в Україні ми активно залучаємо представників бізнесу, які є нашими головними експертами і критиками, - розповіла Кристина Гуцулова.
    Як би там не було, а системи онлайн-аукціонів - безальтернативний шлях розвитку економічного життя в Україні. За Законом України "Про публічні закупівлі" всі бюджетні закупівлі повинні публікуватись на авторизованих майданчиках PROZORRO. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.