• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві фіскальною службою викрито схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на ремонт бронетехніки із зони АТО

    Опубликовано: 2016-07-16 20:56:59

    Про це нещодавно повідомив перший заступник начальника Головного Управління ДФС у м.Києві, полковник податкової міліції Ігор Скороход.
     За його словами, спільно з працівниками Департаменту контррозвідки Служби безпеки України була виявлена схема, за якою відбувалось ухилення від сплати податків при проведенні ремонту бронетехніки, що використовується в зоні проведення АТО.
     Встановлено, що столичне підприємство здійснило поставку товарів військового та подвійного призначення, які використовуються як запчастини для БТР та БМП, на адресу одного з бронетанкових заводів, на загальну суму 22 мільйона гривень. Ремонт техніки здійснювався за бюджетні кошти. Специфіка даної групи товарів дозволяє стверджувати, що їх неможливо придбати у загальному обороті.
     При цьому зловмисники документально оформлювали придбання вказаних товарів у фіктивних підприємств, які використовувались виключно для мінімізації податкових зобов’язань, незаконного формування податкового кредиту з ПДВ для бронетанкового заводу, а також для переведення безготівкових коштів у готівку. Зауважимо, що осіб, на яких було зареєстровано два фіктивних підприємства, за рішенням суду вже визнано винними у створенні організованої злочинної групи, фіктивному підприємництві та співучасті у інших злочинах, відповідальність за які передбачена різними статтями Кримінального кодексу України.
     За результатами проведених шести обшуків була виявлена та вилучена комп’ютерна техніка і документи, чорнові записи, електронна документація, що свідчить про ухилення від сплати податків посадовцями цього підприємства та бронетанкового заводу на суму понад 4 мільйона гривень.
     «Це результат спільної роботи з ліквідації схем розкрадання бюджетних коштів. Ми й надалі будемо працювати в цьому напрямку, приділяючи особливу увагу тим, хто намагається гріти руки на війні», - підсумував очільник столичної податкової міліції.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.