• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Київрада ухвалила новий регламент

    Опубликовано: 2016-07-08 08:15:06

    7 липня, депутати Київської міської ради ухвалили новий регламент – базовий документ, що встановлює порядок діяльності КМР, посадових осіб, депутатів та депутатських фракцій.

    Відповідний проект рішення підтримав 81 депутат.

     Активним учасником у розробці нового регламенту є депутат Київради від фракції «Об’єднання «Самопоміч», голова регламентної комісії Олег Макаров.

    За його словами, головне нововведення  документу – антикорупційні статті, що були відсутні у регламенті з 2014 року.

    Новий регламент забороняє депутату міськради вимагати, просити чи одержувати будь – які подарунки безпосередньо або через інших осіб у зв'язку із тим, що його діяльність пов'язана з виконанням функцій місцевого самоврядування.

    «У новому документі чітко прописані аспекти недопущення конфлікту інтересів. У разі виникнення реального чи потенційного конфлікту інтересів, депутат не має права брати участь у прийнятті відповідного рішення Київрадою або будь-якими її органами, а також не має права обговорювати відповідні питання», - зазначив Макаров.

    Зауважимо, що важливим доповненням нового регламенту є ведення онлайн-трансляції та створення відео-архіву не тільки засідань Київської міської ради, а й її постійних комісій.

    Також, на засіданні Київради був ухвалений проект рішення про затвердження Положення про Президію Київської міської ради.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.