• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Львівській залізниці у літній період діє система постійного моніторингу температурного режиму рейок

    Опубликовано: 2016-07-01 10:38:36

    Працівники магістралі у літній період приділяють особливу увагу та постійно стежать за температурою рейок залізничного полотна, адже її підвищення може призвести до деформації колії, що несе пряму загрозу безпеці руху потягів. За інформацією служби колії регіональної філії, сьогодні на Львівській магістралі працює 78 температурних постів на 19 дистанціях колії. Кожен пост оснащений ртутними чи спиртовими термометрами, виміри температури проводять щоденно, а у період сильної спеки – кожних дві години.
    У часі підвищення температур спеціалісти служби колії і підпорядкованих підприємств організовують об’їзди залізничних гілок та щоденно здійснюють додаткові обходи колій, під час яких за допомогою колієвимірювальних і дефектоскопних приладів перевіряють стан рейко-шпальної решітки та стики рейок. Для локомотивних бригад проводять додаткові інструктажі щодо особливостей руху поїздів при підвищенні температур. Окрім того, підрозділи організували цілодобове чергування аварійних бригад, укомплектованих усім необхідним інвентарем на випадок непередбачуваних ситуацій. При значному підвищенні температур з урахуванням фактичного стану колії, керівник дистанції приймає рішення про обмеження швидкості руху на перегоні задля забезпечення безпеки руху потягів.
    Для контролю за станом колії підрозділи регіональної філії «Львівська залізниця» використовують усі наявні технічні засоби діагностики: 2 колієвимірювальні вагони, 2 вагони-дефектоскопи, 124 знімні дефектоскопи та 37 колієвимірювальних візків із реєстрацією параметрів колії.
    Окрім того, у часі підвищених температур залізничники особливо слідкують за проведенням ремонтних робіт. Роботи на колії дозволяються лише за умови не перевищення допустимих температур рейок, що залежать від температур їх закріплення на постійний режим експлуатації.
    Під сонцем на магістралі працює не лише техніка, але й залізничники, тому у колективному договорі між адміністрацією регіональної філії та профспілками передбачили постачання питної води для робітників, які протягом літнього сезону працюють на відкритому повітрі. За інформацією служби матеріально-технічного постачання, на цей сезон Львівська залізниця закупила майже 149 тисяч пляшок води для підрозділів колійного та вагонного господарства, служб електропостачання, сигналізації та зв’язку, приміських перевезень, будівельно-монтажних робіт та дирекцій залізничних перевезень. Підрозділи почали отримувати воду ще до початку літа, а сьогодні триває другий етап видачі питної води безпосередньо на підприємства.
    «Під час робочих об’їздів магістралі із керівниками служб та підприємств ми звертаємо особливу увагу на технологію та умови виконання ремонтних робіт. Наші працівники повинні бути забезпечені усім необхідним інвентарем, робочим спецодягом та повинні мати питну воду, – зазначає в.о. начальника регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Іван Груник. – Я постійно наголошую, що ми повинні безухильно дотримуватись норм охорони праці, температурних режимів, аби забезпечувати безпеку руху та дбати про здоров’я та життя залізничників, адже несемо за це пряму відповідальність».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.