• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лише 1% - ціна питання розвитку АПК України в 2016 році

    Опубликовано: 2016-06-23 13:59:43

    З початку цього року, після прийняття нового закону про податки, українські аграрії втратили приблизно 20 млрд. грн. обігових коштів. Україна один із світових лідерів серед виробників сільськогосподарського господарства, але за умов таких змін, то б то втрати підтримки з боку Держави, Україна великими темпами втрачає свою конкурентоспроможність на світовому ринку. Складно конкурувати з державами, які мають дотації  на розвиток агропромислової галузі в розмірі приблизно 100-300 $ з гектару на рік.  Навіть, за старих умов фінансування, українським аграріям було важко залучати додаткові інвестиції, ефективно використовувати ресурсний потенціал та стимулювати збільщення виробництва.
     
    22 червня в рамках соціального діалогу, за ініціативи Федерації роботодавців агропромислового комплексу та продовольства України разом з Професійною спілкою працівників агропромислового комплексу Украіни, за підтримки Міністерства аграрної політики України підготували резолюцію щодо підтримки ініціативи Мінагрополітики про необхідність визначення видатків на підтримку розвитку підприємств аргопромислового комплексу, щорічно в обсязі не менше 1 відсотка вартості валової продукції сільського господарства.  Звернення з клопотанням із вищезазначеним питанням буде подано до Премєр-міністра України Гройсмана В.Б.
     
    «Продовжувати реформування сільськогосподарської галузі можливе лише за умов підтримки з боку Держави. Дотації в розмірі одного відсотка від вартості валової продукції сільського господарства, що на сьогодні складає приблизно шість  млрд.грн. на рік,  можуть суттєво вплинути на розвиток вітчизняної аграрної галузі.  Потрібно оперативно реагувати на проблеми та вирішувати їх негайно, вносити пропозиції до законопроектів та нормативно-правових актів, з метою покращення умов роботи сільськогосподарських товаровиробників, сприянню зайнятості сільського населення та підвищення рівня їх соціальних гарантій», - зазначив Вадим Бодаєв голова ради Федерації роботодавців агропромислового комплексу та продовольства Украйни. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.