• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На фестивалі Де кіно українці віддають перевагу відеоформатам для Інтернету

    Опубликовано: 2016-06-23 12:57:06

    Найпопулярнішими темами серед учасників фестивалю Де кіно є гумор, війна та містика. Так, комедійні сюжети зняли майже 21% із загальної кількості учасників, що вже подали свої роботи на фестиваль. Містика лягла в основу 10% робіт, навколо військова тематика зібрала 13% робіт.

    Українців і надалі цікавлять драматичні сюжети – таких наразі 6% конкурсних робіт. Крім того, 5% учасників присвятили свої відеоісторії котам. Зауважимо, що серйозні теми також присутні серед робіт учасників: проблеми суспільства, філософія, історична тематика, сім’я та стосунки з дітьми. Цікаво, що досі дуже популярна тема кохання розкривається тільки у 4% робіт, на рівні з криміналом.

    Найпопулярнішою номінацією є вебізод – формат для Інтернету - 45% учасників подали роботи саме сюди. Трейлер до власного серіалу на другому місці з 27%. Взяти участь у фестивалі в номінації «фільм на мобільний телефон» вирішили 21% учасників, і 7%  - «ремейк на відомий фільм».

    Мову своїх фільм учасники найчастіше обирають українську – 38%, на другому місці російська – 28%, на третьому - німе кіно – таким методом зняли свої роботи 15%, англійською – 13%, і декількома мовами всього 6%.

    За період прийому робіт, сайт фестивалю відвідали користувачі з десяти країн: України, Росії, США, Німеччини, Італії, Нідерландів, Польщі, Судану, Туреччини та Чехії. Найактивнішими регіонами України наразі є Київ, Львів, Дніпро, Харків і Чернівці.

    Нагадаємо, прийом робіт на Де кіно триває до 17 липня. Фестиваль пройде у Києві 23-24 вересня. Фестиваль фокусується на коротких формах та бере орієнтацію на світові кіно- та технологічні тренди. Грошова винагорода для володаря Гран-прі фестивалю становить 50 тис. грн. Окрім того, буде визначено переможців у кожній номінації, які також отримають цінні призи. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.