• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сьогодні відбудеться перше слухання у справі щодо скасування рішення Київради про звуження прибережних захисних смуг зі 100 м. до 50 м.

    Опубликовано: 2016-06-23 10:06:59

    Міністерство екології та природних ресурсів подало клопотання до Київського апеляційного адміністративного суду про залучення в якості третьої особи у справі за апеляційною скаргою Київради щодо постанови Окружного адмінсуду скасувати рішення №365/2434 «Про затвердження проектів прибережних захисних смуг водних об’єктів міста Києва". Перше слухання у цій справі заплановане на 10-ту ранку  23 червня.

    За словами міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, відповідне клопотання  було подано з метою недопущення порушення законних прав та інтересів держави у сфері охорони довкілля, оскільки саме це рішення Київської міської ради свого часу дозволило внести зміни в існуючі проекти прибережних захисних смуг водних об’єктів столиці та дозволило звузити їх зі 100 м. до 50 м.

    «Ми вважаємо, що справа стосується нашого Міністерства, як головного органу у виконавчій владі, який реалізує та відстоює державну політику у сфері охорони довкілля та екологічної безпеки. Ми просимо суд долучити нас у цій справі  у якості третьої особи на стороні позивача, якими у даному випадку є громадськість», - сказав Остап Семерак.

    Він також зауважив, що є доручення, згідно з яким Державна екологічна інспекція України має перевірити хід будівництва на вулицям Микільсько-Слобідській та Сагайдака, що розташоване у безпосередній близькості до р.Дніпро (Дніпровський район м.Києва).

    «Ми робимо це з метою перевірки інформації про численні порушення природоохоронного законодавства, яка надійшла від профільного Комітету ВР та низки громадських організацій. Екологічні інспектори до 8 липня мають здійснити відповідну перевірку та відзвітуватися за її результатами», - розповів Міністр.

    Нагадаємо, постановою Окружного адміністративного суду м.Києва від 18 лютого 2016 року було визнано незаконним та скасованим рішення Київської міської ради від 8 вересня 2009 року №365/2434 «Про затвердження проектів прибережних захисних смуг водних об’єктів міста Києва», яким затверджується проект прибережних захисних смуг водних об’єктів столиці.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.