• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 11 тисяч пенсіонерів платитимуть з пенсії 18% податку

    Опубликовано: 2016-06-09 12:04:15

    Уряд запровадив оподаткування пенсій колишніх прокурорів, суддів та народних депутатів, пенсії яких вищі за 10 тис. грн. Відтак, їм зніматимуть з пенсійної виплати  до 11-12 тис. грн. щомісяця, адже розмір їхньої пенсії ставить від 40 тис. грн. до 70 тис. грн. При тому, кількість таких VIP-пенсіонерів в Україні налічує лише 11 тис. громадян.

    На думку голови Партії Пенсіонерів України Миколи Кукуріки, така норма подається, як встановлення соціальної справедливості, хоча насправді нею намагаються відвернути увагу суспільства від працюючих пенсіонерів, які не доотримують 15 % своєї пенсії.

    «Тут не має соціальної справедливості, оскільки за такою подачею криється бажання «заглушити» всі розмови про відміну 85% виплати пенсій для працюючих пенсіонерів, оскільки їхня кількість велика – то й надходження до бюджету від цієї групи громадян значно більші. З 11 тис. VIP- пенсіонерів бюджет, в кращому випадку, отримає кілька мільйонів  в той час, коли від працюючих пенсіонерах у бюджет надходить до 1,5 млрд. грн. Таким чином уряд, щоб понизити градус суспільного невдоволення, знову займається окозамилюванням, адже тут соціальної справедливості не має», - наголосив Микола Кукуріка.

    Нагадаємо, уряд відмінив оподаткування пенсій тільки тим працюючим і непрацюючим пенсіонерам, щомісячне довічне утримання яких не перевищує 10 розмірів прожиткового мінімуму за місяць, тобто більше 10 тис., при цьому Рада залишила обмеження виплат працюючим пенсіонерам у розмірі 85% від пенсії вище 1611 грн.

    Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.