• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінансовий Комітет рекомендує парламенту прийняти проект Закону України про фінансову реструктуризацію в другому читанні і в цілому

    Опубликовано: 2016-06-02 08:46:07

    Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності на своєму засіданні 01.06.2016 року ухвалив рішення рекомендувати парламенту прийняти проект Закону України про фінансову реструктуризацію (№3555) в другому читанні та в цілому.
    За словами голови Комітету Сергія Рибалки, законопроект покликаний допомогти банкам та частині підприємств України провести позасудову реструктуризацію проблемних кредитів. Комітетом було опрацьовано 421 поправок, з яких врахували 364.
    Голова Комітету Сергій Рибалка зауважив, що над підготовкою законопроекту до другого читання працювала робоча група за участі представників Національного банку України, Міністерства фінансів України, Міністерства юстиції України, Незалежної асоціації банків України, Міжнародного валютного фонду, Світового банку, ЄБРР, МФК та інших експертів асоціацій банківського ринку.
    «Домовились, що реструктуризація буде здійснюватися за принципом добровільності та врахування інтересів усіх кредиторів та боржника», – зазначив Сергій Рибалка.
    Законопроектом встановлено, що фінансова реструктуризація здійснюється на основі договору. Для підвищення ефективності розгляду спорів, що виникають під час процедури фінансової реструктуризації, законопроектом передбачено особливий порядок вирішення спорів в арбітражі, а саме – створення арбітражного комітету, який буде призначати арбітрів зі списку затвердженого спостережною радою. На період дії Закону пропонується запровадження податкових пільг, шляхом внесення відповідних змін до Податкового Кодексу.
    Окрім цього, на засіданні Комітету розпочали розглядати поправки до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регульованих ринків та деривативів) (№3498).
    За словами Сергія Рибалки, від народних депутатів до цього законопроекту надійшло 666 поправок. «Це абсолютний рекорд з кількості поправок до законопроекту в нашому фінансовому комітеті цього скликання парламенту. Частину поправок вже розглянули, а обговорення інших перенесли до робочої групи. Підтримали поправки відносно змін статусу Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), насамперед, підвищення її інституційної спроможності. Завтра буде продовжено розгляд цього законопроекту аби прийняти остаточне рішення», – повідомив голова фінансового комітету Верховної Ради.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.