• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кличко наклав вето на майбутнє Києва

    Опубликовано: 2016-05-31 12:25:06

    Офіційна заява «Об’єднання «Самопоміч» в Київраді.

    Сьогодні, 31 травня, стало відомо, що міський голова ветував ключове рішення для самоврядування – призначення виборів до районних рад. Такі дії констатують повну зупинку децентралізації в столиці.
    Нагадаємо, 26 травня Київрада нарешті ухвалила звернення до ЦВК щодо призначення виборів до районних рад в місті Києві. Відповідну ініціативу підтримали 64 депутати – представники чотирьох з п’яти фракцій міськради, за виключенням «Солідарності».
    Фракція «Солідарність» послідовно блокує ініціативи стосовно відновлення реального місцевого самоврядування в столиці. Позиція влади щодо недосконалого виборчого закону чи відсутності повноважень у районних радах є маніпуляцією та підміною понять. Київрада в липні 2015 року відновила районні ради в Києві й призначила вибори до них на 27 березня 2016 року. Завдяки кишеньковим судам, політичній корупції та позиції провладної політсили вибори були зірвані.
    Ветування міським головою Віталієм Кличком цього рішення означає блокування реальної децентралізації в столиці. Недостатня професійна підготовка, політична заангажованість мера, управлінські практики минулого ведуть до паралічу діяльності міста. Безвідповідальність влади перед Громадою позбавляє столицю України шансів на розвиток і вихід із системної кризи.
    Фракція «Самопомочі» в Київраді наполягає на необхідності проведення виборів до райрад і неприпустимості блокування цього процесу в будь-який спосіб.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.