• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пенсіонери не платитимуть штрафи за субсидії

    Опубликовано: 2016-05-31 11:58:58

    Віце-прем’єр Павло Розенко спростував інформацію про те, що одержувачів субсидій, зокрема і пенсіонерів, які користуються цією соціальною допомогою, будуть додатково перевіряти щодо їхнього майнового стану, а також заперечив інформацію про штрафи через недостовірну інформацію, надану громадянами з метою отримання субсидій.

    На думку Розенка, зараз важливіше навчити людей економити за рахунок субсидій, передовсім на газі, а не ускладнити процедуру їх отримання.

    “Перед нами стоїть завдання не зекономити, умовно кажучи, щось на потребах людей, не скоротити. Наше саме головне завдання – захистити соціальні права людей в період підвищення тарифів на газ для населення, що однозначно призводить до підвищення цін на житлово - комунальні  послуги.”, - повідомив Розенко для видання newsone.ua.

    Також він наголосив, що система субсидій не зазнає суттєвих змін.  “Ми не будемо кардинально трансформувати систему субсидій, ми будемо лише її вдосконалювати, ми будемо її покращувати, ми будемо посилювати адміністрування і перші кроки ми вже зробили, зокрема у квітні ми внесли певні зміни, які коригували систему субсидій”, - наголосив Розенко і додав, що друге питання, яке стоїть перед урядом – це  “зв’язати субсидії із енергоощадністю, щоб стимулювати отримувачів субсидій ощадити на енергоносіях, зокрема на газі”.

    В той же час Розенко наголосив, що “жодних додаткових критеріїв, жодних штрафів, жодних штучних приводів для того, щоб сім’ї субсидії не дати уряд запроваджувати не буде”.

    В свою чергу, голова Партії пенсіонерів України Микола Кукуріка наголосив, що зекономлені на субсидіях кошти не слід забирати назад до бюджету, а залишати у людей для прямого використання на утеплення будинків.

    “За зекономлені гроші пенсіонери могли б поліпшити енергоефективність помешкання, приміром, встановити ефективніше опалювальне обладнання, утеплити будинок, замінити системи опалення. Для цього варто запровадити список послуг, на які будуть витрачатися заощаджені кошти.”, - повідомив Микола Кукуріка.

    Нагадаємо, раніше Партія пенсіонерів повідомляла, що із списків “шкідливих” професій приберуть ряд посад.

    Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.