• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Із списку «шкідливих» професій приберуть ряд посад

    Опубликовано: 2016-05-30 08:37:39

    Найближчим часом в Міністерстві соціальної політики ініціюють відміну ряду професій, які входять до так званого “1 та 2 списку шкідливих” професій, таким чином, щоб окремі працівники, прикриваючись посадою, не отримували такі ж привілегії, як і ті, хто працює, приміром, шахтарями.

    За словами міністра соцполітики Андрія Реви, цей список був змінений в часи режиму Януковича і по ньому директор шахти виходить на пенсію швидше, як і звичайний робочий, який працює в шахті, у дійсно шкідливих умовах.

    “За Януковича був прийнятий список 1 і 2 “шкідливих” професій. Ми його переглянемо і залишимо дійсно шкідливі роботи, які реально шкодять здоров'ю людей і дійсно дають підстави для дострокового виходу на пенсію. Наведу простий приклад. Є шахтар, а є директор шахти. Ви мене вибачте, але на якій підставі директор шахти прирівнюється до “шахтаря”? Так, начебто він очолює шкідливе виробництво”, - повідомив Андрій Рева.

    В той же час, голова Партії Пенсіонерів Микола Кукуріка наголосив, що до списку входить дуже багато професій, і в Міністерстві мають чітко вказати, які саме посади хочуть з нього прибрати, щоб не постраждали інші працівники.

    “Перелік “шкідливих” професій доволі великий, тому дуже важливо, щоб, прибираючи з нього директорів шахт, чи їх заступників не постраждали і інші люди, які працюють на посадах інженерів, завідувачів складів, начальників зміни тощо, адже, насправді, мірило, яке використовуватимуть в Мінсоцполітики щодо визначення “шкідливості” професій дуже суб’єктивне і у відомстві, швидше за все, намагаються скоротити все, що тільки можна, щоб уникнути швидкого виходу людей на пенсію, щоб знову ж таки зекономити на пенсійних виплатах”.

    Нагадаємо, раніше Партія Пенсіонерів повідомляла, що в Міністерстві соцполітики мають намір ліквідувати “трудову” зрівнялівку.

    Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.