• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УКБС: НЕОБДУМАНІ ЗАЯВИ УРЯДОВЦІВ ПІДРИВАЮТЬ ДОВІРУ ДО ДЕРЖАВИ

    Опубликовано: 2016-05-26 11:56:33

    Особи, які обіймають високі державні посади, повинні усвідомлювати наслідки некомпетентних публічних висловлювань, що можуть бути неоднозначно сприйняті суспільством та призвести до несприятливих соціально-економічних наслідків. Про це зазначає Асоціація «Український Кредитно-Банківський Союз», коментуючи заяву Міністра фінансів України щодо системних проблем в одному з банків України.
    Завдання Мінфіну, відповідно до Положення про Міністерство фінансів, формувати та реалізовувати політику у сфері держфінансів. При цьому, функції зі здійснення банківського регулювання та нагляду належать – Національному банку України.
    Тому заяви деяких держслужбовців, які дозволяють собі некомпетентні і непрофесійні висловлювання  щодо діяльності комерційних банків, до того ж з питань, що не входять до сфери їхньої відповідальності, підривають довіру не тільки до банківської системи та економіки країни, а й свідчать про неузгодженість політики державних органів.
    Необдумані заяви посадовців ведуть до дестабілізації фінансової системи. За подібні дії у деяких європейських країнах передбачено кримінальну відповідальність. При цьому, у країнах Європи такі заяви ведуть до відставки чиновника.
    Оскільки відповідно до Положення про Міністерство фінансів України, міністр формує і реалізує державну фінансову політику, то випад на адресу комерційних банків, до того ж без глибокого аналізу та цифр, – це завжди протекція державним установам.
    Експерти УКБС зазначають, що дії будь-яких посадових осіб повинні бути направлені на стабілізацію ситуації в країні та недопущення панічних настроїв в суспільстві. Чиновники повинні дотримуватися принципів державної служби та професійно і політично неупереджено діяти у рамках своїх повноважень. При цьому, мають запобігати виникненню конфлікту інтересів і нести персональну відповідальність.
    Члени Уряду, як менеджери держави, повинні усвідомлювати свою відповідальність за будь-які дії, що можуть нашкодити інтересам суспільства і утримуватися від резонансних коментарів.

    Прес-служба УКБС

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.