• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Омбудсман наполягає на додаткових поясненнях ДСЗ у зв’язку з рішеннями щодо Савіка Шустера

    Опубликовано: 2016-04-29 08:43:50

    Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська повторно звернулась до виконуючого обов’язки Голови Державної служби зайнятості Сергія Кравченка з огляду на інформацію, розміщену на офіційній сторінці Державної служби зайнятості у соціальній мережі Фейсбук.
    Відповідно до неї, Державною службою зайнятості (Центральним апаратом) прийнято рішення про призупинення наказу Київського міського центру зайнятості від 25.04.2016 №54 щодо анулювання дозволу №43388 на застосування праці громадянина Канади Савіка Шустера у ТОВ «Савік Шустер Студія» на посаді генерального директора до повного з’ясування обставин.
    Як зазначено у вказаному повідомленні, на сьогоднішній день дозвіл на застосування праці громадянина Канади Савіка Шустера № 43388 є дійсним до з’ясування обставин.
    «Водночас звертаю увагу, що згідно з пунктом 26 Порядку видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.05.2013 №437, рішення про відмову у видачі дозволу, продовженні його дії, анулювання дозволу може бути оскаржене до Державної служби зайнятості або суду. Згаданим Порядком не передбачено можливість «призупинити до з’ясування обставин» рішення про відмову у видачі дозволу, продовженні його дії, анулювання дозволу. Це не відповідає логіці правозастосування щодо можливості реалізації зворотної сили до наказу від 25.04.2016 №54, оскільки право на працю людиною вже реалізується та є на сьогодні легалізованим», – зазначила Валерія Лутковська.
    З огляду на вказане, Валерія Лутковська наполягає терміново надати пояснення з детальним обґрунтуванням законодавчих та нормативних підстав прийняття рішення Державною службою зайнятості (Центрального апарату) щодо призупинення до з’ясування обставин наказу Київського міського центру зайнятості від 25.04.2016 № 54.
    Нагадаємо, вчора, 27 квітня 2016 року, Валерія Лутковська звернулась до виконуючого обов’язки Голови Державної служби зайнятості Сергія Кравченка з вимогою терміново надати пояснення стосовно правових підстав анулювання дозволу на працевлаштування в Україні громадянина Канади Савіка Шустера. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.