• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дніпровський районний центр зайнятості

    Опубликовано: 2016-04-25 08:40:22

    Найбільший у м. Києві Дніпровський район утворений 23 травня 1969 року і став другим лівобережним Київським районом. Назву район отримав від прилеглого до нього Дніпра. Нині до складу Дніпровського району входять, як мінімум, 22 історичні житлові місцевості.
    Загальна площа району становить 6,7 тис. га, або 8% від загальної території міста.           Чисельність наявного населення становить 354,4 тис. осіб. Дніпровський район займає третє місце серед десяти адміністративних районів столиці за чисельністю населення. Промисловий комплекс району налічує 53 підприємства. Промислові підприємства району спрямовані на забезпечення розвитку виробництва: 191,4  млн. грн. власних коштів та 5,1 млн. грн. іноземних інвестицій. Зростання обсягів виробництва та реалізації промислової продукції відбулось на підприємствах: ПАТ «УКРПЛАСТИК» (пакувальні матеріали); ТОВ «ІНТЕРСТАРЧ УКРАЇНА», ТОВ «МАКСІС ПЛЮС» (виробництво харчових продуктів);  ПАТ «КЗЕК» (металургія, виробництво готових металевих виробів) та ін.
       Дніпровський районний центр зайнятості є структурним підрозділом Київського міського центру зайнятості
                  Директор центру – Лях Ганна Григорівна, працює в системі Державної служби зайнятості 23 роки.
                   З метою прискорення пошуку роботи  безробітним, для яких відсутня підходяща робота, служба зайнятості активно співпрацює з підприємствами, організаціями та установами Дніпровського району м. Києва  по адресному підбору вакансій. За станом на 1 квітня 2016 року партнерами Дніпровського РЦЗ є близько 19 500 юридичних осіб та близько 3 000 фізичних осіб-підприємців.
        Відділом взаємодії з роботодавцями щоденно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо надання послуг ЦЗ, шляхом відвідувань підприємств, установ та організацій,  де створюються передумови для майбутніх контактів і подальшого звернення роботодавців за послугами до ЦЗ. Протягом трьох місяців поточного року відвідані 106 роботодавців. Керівникам кадрових служб підприємств надається інформація щодо професійно-кваліфікаційного складу осіб, які зареєстровані в ЦЗ.
         Особлива увага приділяється інформуванню про законодавство. Протягом січня-березня 2016 року відділом взаємодії з роботодавцями проведено 23 семінари за участю 247 роботодавців.
         Дніпровський РЦЗ плідно співпрацює з волонтерськими організаціями та громадськими організаціями, які опікуються внутрішньо переміщеними особами та учасниками АТО. На своїх семінарах фахівці з профорієнтації надають інформацію про допомогу та послуги,  які надають  ці організації.
          Також на базі Дніпровського РЦЗ організацією   «Благодійний фонд «Восток-СОС» було проведено цикл семінарів-тренінгів для внутрішньо переміщених осіб, які сприяли особистому розвитку безробітних, їх скорішої адаптації  та пристосуванню до умов, в яких вони опинилися, та скорішому працевлаштуванню.
            Колектив Дніпровського районного центру зайнятості складає –  45 осіб, з них: 42 жінки та 3 чоловіки. Середній вік працівника –  35-40 років. Всі працівники мають вищу та навіть дві вищі освіти. Такий кваліфікаційний рівень спеціалістів дає можливість надавати кваліфіковані послуги та отримувати вдячність клієнтів. 
    Дніпровський центр зайнятості в цифрах.
     За І квартал 2016року:
          Чисельність осіб, які мали статус безробітного  – 2907, працевлаштувались  – 518 осіб.
     Чисельність військовослужбовців, які брали участь в АТО – 71 особа, з них мали статус безробітного – 67, працевлаштувались – 11 осіб, проходили навчання – 8 осіб, отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю на відкриття власної справи – 4 особи.
     Чисельність ВПО, які перебували на обліку – 185 осіб, з них мали статус безробітного – 180 осіб, працевлаштувались – 23 особи, проходили навчання – 13 осіб, отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю на відкриття власної справи – 2 особи.
     Кількість осіб, охоплених профорієнтаційними послугами – 3183 (в т.ч учні загальноосвітніх шкіл), з них мали статус безробітного – 2441 особа, учасники АТО – 61 особа, ВПО – 148 осіб.
     Направлено на профнавчання – 85 осіб; проходили профнавчання – 232особи.
     Отримали ваучер – 5 осіб;
     Започаткували власну справу – 21 особа;
     Кількість зареєстрованих вакансій  – 647;
     Кількість семінарів, презентацій, міні-ярмарків,  Днів відкритих дверей, тренінгів, професіографічних екскурсій, тощо  –  207.

    Більш детальну інформацію та фото Ви можете отримати у відділі інформації, зв’язків з громадськістю та ЗМІ, звернувшись за електронною адресою info@kmcz.org.ua , або за т/ф 537-60-88; 230-88-57.
        
    Київський міський центр зайнятості сьогодні це:
    10 районних центрів зайнятості.
    Більш ніж 500 кваліфікованих спеціалістів.
    Безкоштовні послуги для безробітних та роботодавців.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.