• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Науковими та професійними організаціями створено експертну групу для доопрацювання Стратегії розвитку банківської системи

    Опубликовано: 2016-04-21 08:50:03

    20 квітня при Комітеті Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності було утворено Експертну групу для збору і систематизації пропозицій щодо вдосконалення проекту Стратегії   розвитку банківської системи України 2016-2020, які почали надходити від науковців, експертів, банківської спільноти, підприємств реального сектору, громадських організацій. Про це повідомив журналістам голова фінансового комітету ВР Сергій Рибалка.
    Було створено також Оргкомітет для проведення 19 – 20 травня на День Банкірів масштабної Конференції «Стратегія розвитку банківської системи України» для обговорення усіх пропозицій і прийняття рекомендацій для органів влади. Днями відкриється доступ для реєстрації учасників цієї Конференції, про що буде повідомлено додатково.
    Конференція буде проводитися на базі Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана. До складу Експертної групи та Оргкомітету Конференції увійшли  представники Київського Національного економічного університету,  Інституту економіки і прогнозування НАНУ, Українського товариства фінансових аналітиків, Українського Кредитно-банківського Союзу,  Асоціації українських банків, Академії фінансового управління,  Науково-експертної колегії Громадської Ради при НБУ, Голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк та інші вітчизняні і зарубіжні експерти.
    18 квітня базовий проект Стратегії розвитку банківської системи 2016-2020 було презентовано для громадського обговорення на круглому столі у Верховній Раді України, він отримав широку науково-експертну підтримку для подальшого вдосконалення і розвитку.
    Мета - консолідація зусиль науково-експертних, банківських і промислових кіл, НБУ, Уряду, Парламенту та Президента України навколо завдань виходу із системної банківської кризи, формування нового економічного курсу, спрямованого на перехід від деструктивної моделі сировинної економіки до високотехнологічного промислового розвитку і розбудову потужної банківської системи, спроможної стати головним кредитором розвитку економіки.
    Базовий проект Стратегії було підготовлено за ініціативи голови комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергія Рибалки. Проект створено за участю робочої групи, до якої увійшли високопрофесійні експерти у сфері монетарного, валютного і банківського регулювання, банківського бізнесу, представники громадських організацій, наукової, експертної і банківської спільноти.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.