• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укрпошта спільно із СБУ виявила злочинну схему пересилання необлікованої та неоплаченої письмової кореспонденції

    Опубликовано: 2016-04-07 13:16:21

    Службою безпеки України було припинено протиправну діяльність комерційних структур та окремих осіб, які використовували технічні пристрої та мережу УДППЗ «Укрпошта» для незаконного власного збагачення, що спричинило національному поштовому оператору значні збитки, сума яких встановлюється.
    Протиправна схема діяла протягом 2014-2016 років та полягала у  безконтрольному пересиланні через мережу УДППЗ «Укрпошта» поштової кореспонденції корпоративних клієнтів без перерахування коштів на рахунки державного підприємства.
    Під час  проведення санкціонованого обшуку правоохоронцями виявлено кореспонденцію, яка готувалась для незаконного відправлення, засоби, що використовувались під час вчинення злочину (печатки та штампи, маркувальні та штемпелювальні машини), «чорну бухгалтерію», а також грошові кошти, отримані в результаті протиправної діяльності.
    Наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинних  оборудок.  Службові особи УДППЗ «Укрпошта», причетні до функціонування вказаної схеми, відсторонені від виконання обов'язків до прийняття рішення щодо притягнення їх до відповідальності.
    «Злочинну схему було викрито в результаті реалізації антикорупційної програми УДППЗ «Укрпошта», – повідомив в. о. генерального директора УДППЗ «Укрпошта» Ігор Ткачук. – «Ми визначили і нейтралізуємо корупційні ризики, посилили оперативний і управлінський контроль. Аналіз показував, що в мережу Укрпошти вкидається велика кількість необлікованої письмової кореспонденції та відправлень із підробленими знаками поштової оплати. Втім, лише завдяки співпраці із Службою безпеки України вдалося виявити і зафіксувати ознаки злочину та отримати докази із застосуванням необхідних кримінально-процесуальних заходів», – сказав Ігор Ткачук.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.