• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська відкрила провадження за фактом вбивства адвоката Юрія Грабовського

    Опубликовано: 2016-03-31 14:27:53

    Враховуючи значний суспільний резонанс Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини відкрито провадження за фактом вбивства адвоката Грабовського Юрія Леонідовича.
    Нагадаємо, місцезнаходження  Юрія Грабовського було невідомо з 5 березня. Тіло адвоката знайшли 25 березня вночі за 27 км. від міста Жашків Черкаської області у запущеному колгоспному саду зі слідами насильницької смерті.
    Мета провадження Уповноваженого – контроль за ефективністю розслідування цього злочину. В межах відкритого провадження були направлені відповідні запити на ім’я Головного військового прокурора України Анатолія Матіоса.
    Провести кваліфіковане, дійове  й оперативне розслідування за фактом убивства адвоката Юрія Грабовського та притягти винних до відповідальності відповідно до закону закликали владу України у Раді Європи.
    Як  заявив спеціальний радник Генерального секретаря Ради Європи у справах України  Крістос Джакомопулос, він глибоко засмучений новиною, що адвоката, який захищав одного з двох затриманих російських військових-спецпризначенців, знайшли вбитим.
    «Юрій Грабовський був одним із юристів, який пройшов навчальний курс Ради Європи щодо стандартів захисту в галузі прав людини. Залякування і вбивство адвокатів, які займаються кримінальними справами, є серйозною зневагою до принципів справедливого судового розгляду, які передбачені європейською Конвенцією з прав людини. Адвокати повинні бути захищені державою при виконанні своїх професійних обов’язків і не зазнавати залякування, перешкод або невиправданого втручання в їхню діяльність. У результаті виконання своїх функцій адвокати не повинні бути ототожнюванні зі своїми клієнтами або їхніми інтересами», – йдеться в заяві чільного представника Ради Європи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.