• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві врегулюють розміщення вивісок

    Опубликовано: 2016-03-30 08:40:58

    Проект рішення «Про затвердження Порядку розміщення інформаційних вивісок у місті Києві» зареєстрував депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» У Київраді, заступник голови постійної комісії з питань з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики Сергій Башлаков. В рамках проекту пропонується прийняти Порядок розміщення вивісок та Посібник, який його ілюструє.
    «Проект рішення встановить правила та чітку процедуру розміщення вивісок в столиці. Це сприятиме збереженню автентичності історичного середовища та привабливості міста. Крім того, документ врегулює правовідносини у сфері розміщення вивісок у місті», – пояснив депутат.
    Сергій Башлаков пояснив необхідність прийняття такого рішення тим, що сьогодні процес встановлення вивіски займає близько півроку, що ускладнює ведення бізнесу і негативно впливає на бізнес-клімат столиці.
    «Проект рішення передбачає скасування дозвільного принципу в процесі встановлення вивісок у столиці. Так, кожен підприємець зможе встановити вивіску, просто повідомивши про це дозвільний центр в районі, де встановлюється вивіска, або через електронну систему. Єдина вимога – вивіска повинна відповідати новому Порядку. Інакше її демонтують», – додав Башлаков.
    Як зазначено в тексті проекту рішення, його прийняття необхідне для приведення порядку розміщення вивісок у місті Києві у відповідність до вимог законодавства у сфері регулювання господарської діяльності і містобудівних вимог та захист культурних та майнових інтересів територіальної громади м. Києва, юридичних і фізичних осіб, у власності яких є фасади будинків, на яких встановлюються вивіски.
    Порядок було оприлюднено на офіційному сайті КМДА. Просимо громаду долучитись до обговорення Порядку та надсилати зауваження та пропозиції на адресу kyiv@samopomich.ua до 14 квітня 2016 року.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.