• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Львівській залізниці успішно втілюють природоохоронні заходи

    Опубликовано: 2016-03-24 08:56:31

    Регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» активізує роботу щодо проведення заходів з природоохоронної діяльності та енергозбереження. Задля покращення екологічної ситуації та піклування про довколишнє середовище на магістралі втілюють заходи, передбачені щорічною природоохоронною програмою.

    У 2015 році на такі заходи залізничники спрямували понад 30 млн. 206 тис. грн. Серед іншого, протягом минулого року на підприємствах магістралі встановили 25 сонячних колекторів у Львівській дирекції залізничних перевезень та 9 електрообігрівачів в Івано-Франківській дирекції. Це дозволило суттєво зменшити викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та знизити розмір екологічного податку на 121 758 грн. порівняно з показниками 2014 року.
    Заощадили на залізниці і завдяки придбанню та встановленню лічильників для обліку води у виробничих підрозділах. Тут суму збору за спеціальне використання води у 2015 році зменшили на 795 637 грн. порівняно з попереднім роком.
    Ці та інші заходи дозволяють залізничникам не лише зекономити кошти, але й насамперед зберегти природні ресурси, покращити екологічну ситуацію, знизити навантаження на довкілля.
    Особлива частина екологічної роботи магістралі – контроль за концентрацією викидів забруднюючих речовин від відпрацьованих газів автотранспорту. Екологічна лабораторія дорожньої ремонтно-експлуатаційної автобази згідно з графіком здійснює постійний контроль за концентрацією викидів. Для зменшення шкідливих викидів в атмосферу забруднюючих речовин від тепловозних дизелів на залізниці працює пересувна екологічна лабораторія.
    Протягом 2015 року до виробничих підрозділів магістралі не застосовували штрафних санкцій за порушення вимог природоохоронного законодавства, а територіальні екологічні інспекції не висували претензій на добровільне відшкодування за аварійні викиди та скиди забруднюючих речовин у навколишнє природне середовище.
    Окрім іншого, Львівська залізниця щороку реалізовує комплекс заходів з прибирання та озеленення підрозділів, станцій та приколійної території, на усіх підприємствах проходять толоки, до участі в яких залізничники залучають місцевих мешканців, надсилають відповідні звернення до органів місцевого самоврядування. Нещодавно залізничники взяли участь у Всесвітній екологічній акції «Година землі-2016».
    Цьогоріч регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» продовжить втілювати природоохоронні заходи, на які протягом року заплановано освоїти близько 25 млн.грн.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.