• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська головуватиме у ході сесії Роль національних інституцій з прав людини у конфліктних та постконфліктних ситуаціях

    Опубликовано: 2016-03-21 15:47:58

    Сесія відбудеться  у рамках 29-ого Щорічного засідання Міжнародного координаційного комітету національних інституцій з просування та захисту прав людини,  що проходить у Женеві.
    Уповноважений Верховної Ради України з прав людини поінформує  учасників засідання про зміст Київської декларації «Роль національних інституцій з прав людини у конфліктних та постконфліктних ситуаціях», що була прийнята у жовтні минулого року за результатами роботи однойменної міжнародної конференції.
     Як відомо, з метою практичного впровадження Київської декларації Валерія Лутковська  запропонувала створити міжнародну робочу групу, яка складатиметься з представників національних інституцій з прав людини, міжнародних організацій, експертів та займатиметься просуванням загальних принципів, визначених у вказаному документі.
    Уповноважений з прав людини також ознайомить учасників  засідання з діяльністю Офісу Омбудсмана, спрямованою за захист прав українських політв’язнів, які незаконно утримуються на території Російської Федерації,
    В рамках візиту сьогодні відбулася зустріч Валерії Лутковскої з Президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Пітером Маурером.
    Під час зустрічі було обговорено спільні дії у гуманітарній сфері щодо умов тримання та передачі громадян України, які перебувають на непідконтрольній території.
    Заплановані також зустрічі Уповноваженого з керівником відділу співробітництва та технічної співпраці з країнами Америки, Європи та Центральної Азії Офісу Верховного комісара ООН з прав людини Джанні Магаццені та керівником секції національних інституцій та регіональних механізмів  Офісу Верховного комісара ООН з прав людини Владленом Стефановим. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.