• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ДУС: Проведення першого публічного конкурсу на посаду керівника закладу культури потребує рекомендацій профільних міністерств і залучення експертів

    Опубликовано: 2016-03-21 15:46:45

    24 лютого 2016 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури».

    Державне підприємство «Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал» став першим закладом культури, керівника якого обиратимуть за новими правилами, а Державне управління справами як орган управління першим в Україні проведе такий конкурс.

    Однак під час підготовки до проведення конкурсу в Державного управління справами виникла низка питань щодо застосування окремих норм цього Закону. Також у Законі не врегульовано механізм формування складу конкурсної комісії, а саме відбору членів конкурсної комісії органу управління. Немає роз’яснень щодо жеребкування, за якою процедурою воно має проходити. Разом з тим при Мистецькому арсеналі є дорадчий орган – Рада з питань розвитку Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал», участь якого в проведенні конкурсу не врегульовано.

    Таким чином, проведення першого публічного конкурсу за новим Законом потребує рекомендацій профільних міністерств і залучення експертів.

     Щоб уникнути можливих порушень під час проведення конкурсу, які призведуть до оскарження будь-яких результатів, Державне управління справами звернулося до Міністерства культури України, Міністерства юстиції України та Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності за відповідними роз’ясненнями.

    Державне управління справами зазначає, що конкурс на посаду керівника Мистецького арсеналу має пройти відкрито та прозоро. Тому звертаємося до представників громадськості, діячів культурної сфери, ЗМІ з проханням взяти активну участь у цьому процесі, адже в Україні відкрите обрання керівника закладу культури національного масштабу відбуватиметься вперше.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.