• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За одержання «хабара» засуджено військовослужбовця Сумського прикордонного загону

    Опубликовано: 2016-03-15 08:37:26

    Одержав 200 літрів бензину за контрабандний пропуск товарів через державний кордон, а втратив посаду, та сплатив чималий штраф... Саме так закінчилася для прикордонника, старшого прапорщика Г. Сумського прикордонного загону спроба одержати неправомірну вигоду за надання приватній особі інформації про місце та час можливого незаконного перетину державного кордону України товарів народного вжитку поза межами пропуску. За це старший прапорщик Г. вимагав та отримав 200 літрів бензину марки А-92 (вартістю 3934 гривні на момент скоєння злочину), тим самим вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди). На гарячому він був затриманий працівниками військової прокуратури Сумського гарнізону Центрального регіону України. 

    Враховуючи, що обвинувачений старший прапорщик Г. повністю визнав свою вину, щиро покаявся, сприяв встановленню обставин скоєного кримінального правопорушення, Ямпільским районним судом Сумської області визнано його винним та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів громадян (17 тисяч гривень) з позбавленням права обіймати посади у Державній прикордонній службі, пов’язані з охороною державного кордону, строком на 3 роки.

    Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.