• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повітряні лінії електропередач шкодять здоров’ю киян – депутат

    Опубликовано: 2016-03-04 11:24:40

    Підземні лінії електропередач (ЛЕП) набагато ефективніші, ніж повітряні. Вони більш рентабельні та наносять набагато менше шкоди здоров’ю людей, особливо тих, хто страждає на серцево-судинні захворювання. Про це в депутатському зверненні до міського голови Києва пише депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Київраді Роман Марченко.

    «Тривале знаходження в зоні ЛЕП, яке випромінює електромагнітні коливання і створює електромагнітне поле, призводить до негативних змін в організмі. Це викликає порушення в нервовій, серцево-судинній, ендокринній, імунній системах, збільшує небезпеку розвитку онкопатології тощо», – зазначає депутат. 

    За його словами, сьогодні існує можливість переводу повітряних ЛЕП в підземні, які мають низку переваг. Вони невидимі, не потребують глибокого закопування, не випромінюють електричних та магнітних полів, мають поліпшені характеристики по втраті потужності і високу стійкість при аварійних навантаженнях. Підземні кабелі можна використовувати в місцях щільної забудови, переходів через річки і в складних геологічних умовах, там, де потрібно зберегти ландшафти, значимі будови тощо. При цьому їх робота не залежить від погодних умов – різноманітних стихійних явищ.

    Крім того, через велику кількість міді – найбільш струмопровідного металу – на 30% можуть зменшитись витрати, що загалом підвищить рентабельність усієї енергосистеми. З огляду на це Роман Марченко просить голову міста доручити відповідним підрозділам КМДА вивчити це питання та надати пропозиції щодо того, як прибрати з території Києва повітряні ЛЕП.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.