• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ганна Герман: Вирішення питань зовнішньої політики має бути виключно в руках держави

    Опубликовано: 2016-02-29 08:54:00

    Відповідаючи в ефірі «NewsOne» на запитання ведучого щодо оприлюдненої стенограми засідання РНБО від 28.02.2014 р., народний депутат Верховної Ради України V-VII скликань Ганна Герман сказала:

     «В країні є багато насущних проблем, насамперед щодо того, як вийти з темної ночі, яка триває в Україні два роки. Ту темряву не можна знищити вогнем палаючих шин. Розігнати ту темряву можна світлом добра. Щодо стенограми, то була революційна ситуація, було багато помилок зроблено. Наслідки і результати цього ми відчуваємо сьогодні.

     Я абсолютно переконана, що тоді можна і треба було діяти дуже рішуче — стосовно Криму і Донбасу. Цього зараз не повернеш. Зараз ми повинні думати, що робити, коли курс долара зростає, ціни зростають... А не діяти за логікою: рейтинг політика росте: давайте вкинемо якусь стенограму.

    Ми маємо домогтися того, щоб окрім нас ніхто не брав на себе вирішення питань зовнішньої політики. Як щодо історії з транзитом вантажівок через України: якщо ми втратимо транзит через Україну, ми втратимо багато грошей. Надіятися лише на кредити МВФ не можна. Аби людям жилося легше, треба заробити ті гроші. Україна — транзитна держава. А ми, замість того, щоб не втратити можливість транзиту, дозволяємо радикалам дискредитувати країну як транзитну державу. Гроші люблять тишу, вони повинні мати гарантію. Нинішня ситуація показує слабкість нашої держави, яка не може навести порядок. Подібні сценарії розробляються для дестабілізації ситуації в Україні. Ми бачимо, що Україна та Росія домовилися щодо відновлення транзиту, а одна з партій цьому перешкоджає. Є Служба безпеки, є силові органи, є Президент та прем'єр-міністр. Питання зовнішньої політики є однією з найважливіших функцій держави, яку, як і функцію оборони, не можна делегувати нікому. Це мусить бути в руках держави.

     Думаю, немає жодної людини, яка б не сподівалася, що ми повернемо Україні Крим, що Росія тоді лише скористувалася слабкістю революційної ситуації, бо люди, які прийшли до влади, не знали, що робити... Також думаю, що Президент готує таку програму, таку стратегію повернення Криму, яка буде настільки переконливою, що сподобається самим кримчанам. Коли ми не давали Криму воду, електроенергію, ми відштовхували кримчан. Натомість ми мали б їм демонструвати: ми з вами, ви — наші, ви зараз тимчасово під юрисдикцією іншої держави, але ми вам допоможемо.

    Я завжди кажу, що провід любові більш надійний, ніж провід ненависті, котрий несе розподіли. І коли ми говорили, що не будемо платити пенсії на Донбасі, ми роздмухували ненависть у їхніх серцях. Ми натомість маємо посилати допомогу. І кожен, не лише Ринат Ахметов, має робити це.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.