• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Черкащина: громада м. Кам’янка вирішила протистояти будівництву курників

    Опубликовано: 2016-02-23 12:13:15

    Громада Кам’янського району Черкаської області вирішила опиратися будівництву курників на своїх землях. На позачерговій сесії Кам’янецької райради 19 лютого депутати райради та представники громадськості виступили з доповідями, в яких підкреслювалася потенційна шкода від нового будівництва величезної птахоферми на Черкащині.

    Депутати райради вирішили направити звернення з проханням про підтримку в цьому питанні до депутата Верховної Ради України Сергія Рудика, а також голови Черкаської обласної ради, голови Черкаської обласної державної адміністрації.

    Як повідомляє Кам’янська райрада, учасники засідання райради дійшли висновку, що розташування птахопідприємства на території Кам’янського району призведе до “ліквідації розвитку туристичної галузі району та до екологічної небезпеки району в цілому”.


    “Подібні великі об’єкти тваринництва несуть значні потенційні екологічні загрози. Це стосується водозабору, викидів у повітря та утилізації посліду, – зазначає Владлена Марцинкевич, експертка Національного екологічного центру України. – Громади повинні самі обирати, чи вони хочуть такого розвитку подій на своїх землях. Заклики громад не приймати рішень без їх згоди мають бути почутими”.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.