• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Презентовано оновлений Стратегічний план діяльності Уповноваженого на 2016-2017 роки

    Опубликовано: 2016-02-23 10:47:59

    Під час конференції «Національна інституція з прав людини: від гарного до видатного» Валерія Лутковська презентувала оновлений Стратегічний план діяльності Уповноваженого на 2016-2017 роки, який цього року було доповнено додатковими стратегічними напрямами.
    «У січні 2016 року було проведено роботу з актуалізації Стратегічного плану Уповноваженого та Плану дій Секретаріату, оновлено пріоритети, визначено додаткові цілі та розширено коло завдань, які ґрунтуються на сучасних викликах у сфері прав людини в Україні», – зазначила Валерія Лутковська.
    Оновлений Стратегічний план діяльності Уповноваженого містить такі цілі:
    - забезпечення дієвого реагування на виявлені порушення та ефективне попередження порушень прав і свобод людини;
    - удосконалення законодавства, адміністративної та судової практики;
    - підвищення рівня правової культури та правових знань кожного/ї;
    - розбудова інституційної спроможності Секретаріату Уповноваженого, у тому числі шляхом розбудови мережі регіональних офісів;
    - удосконалення міжнародних стандартів захисту прав людини в умовах конфлікту та постконфліктної ситуації (Київська Декларація);
    - сприяння реалізації Національної стратегії у сфері прав людини.
    Окремо Уповноважений з прав людини наголосила на важливості зміцнення регіональної присутності інституції Омбудсмана.
    «Ця ініціатива послідовно впроваджується Офісом останні три роки, проте цього року в рамках реформ з децентралізації в країні, а також враховуючи нові виклики в державі, передбачено створення мережі регіональних офісів Уповноваженого з прав людини на всій території України», – зазначила Валерія Лутковська.
    На виконання вказаного завдання була розроблена «Стратегія зміцнення регіональної присутності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини».
    Стратегією передбачено оперативне реагування на запобігання порушенням прав людини по всій території України, тобто присутність офісу Уповноваженого у кожній області, в якому будуть два представники – регіональний представник Уповноваженого, державний службовець з мандатом Уповноваженого, який матиме прямий зв’язок з київським офісом, а також регіональний координатор Уповноваженого із числа громадськості, за участю якого відбуватиметься координація зв’язків із місцевими представниками організацій громадянського суспільства.
    Така модель діяльності регіональних офісів Уповноваженого, на думку Валерії Лутковської, буде максимально ефективною та відповідатиме поставленій меті – безперешкодному доступу громадян до правозахисних механізмів.
    Регіональна присутність Офісу Уповноваженого розбудовується за підтримки Програми розвитку ООН в Україні. 
    Детальніше ознайомитися зі змістом презентованих стратегій можна за посиланнями нижче:
    Стратегічний план діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на 2016-2017 роки
     Стратегія зміцнення регіональної присутності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.