• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Забудовники будуть сплачувати пайові внески за новими правилами, - депутат

    Опубликовано: 2016-02-17 12:46:52

    У Київраді розпочалося обговорення проекту рішення про порядок розрахунку розмірів і використання коштів пайової участі забудовників у створенні і розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста. Про це на свої сторінці у мережі Фейсбук повідомила ініціатор проекту, депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Київраді Ольга Балицька.

    «Нарешті, це сталося. За моїм поданням 16 лютого розпочалося обговорення проекту рішення Київради «Про затвердження Тимчасового порядку залучення, розрахунку розмірів і використання коштів пайової участі замовників у створенні і розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва». Це результат нашої спільної плідної праці з провідними експертами Центру економічної стратегії, Реанімаційного пакету реформ та Easy Business», - зазначила вона.

    Ольга Балицька нагадала, що порядок розрахунку розміру та використання коштів пайової участі застарілий. Частина положень порядку не відповідають нормам закону «Про регулювання містобудівної діяльності» і ускладнюють процес розрахунку та сплати коштів пайової участі. Такий стан речей створює простір для маніпуляції сплатою коштів як з боку органів держави, так і з боку забудовників.

    «Пайовий внесок вважається одним з найбільш забюрократизованих, непрозорих та корупційних платежів, що стримує цивілізований розвиток будівельної галузі, зупиняє процес легального інвестування», - наголосила депутат.

    За її словами, розроблений проект рішення спрямований на забезпечення збалансованого економічного і соціального розвитку міста. Зокрема, депутати пропонують такі зміни:
    1.Зменшення випадків сплати пайової участі до:  нового будівництва і  реконструкції виключно із додатково збудованої площі.
    2.Зручна прозора сучасна процедура адміністрування.
    3.Мінімізація бюрократичного навантаження:

    ·         мінімальний пакет документів;

    ·         можливість подачі копій, а не оригіналів;

    ·         коротші строки;

    ·         можливість самостійних розрахунків.
    4.Об'єктивний уніфікований розрахунок розміру, нівелювання людського фактору:

    ·         прозора проста формула;

    ·         on-line розрахунок;

    ·         зменшення фінансового/бюрократичного навантаження на бізнес і кінцевих покупців/інвесторів.
    5.Мінімізація/нівелювання маніпулювань:

    ·         радикальне скорочення випадків зменшення/взаємозаліків/звільнення від сплати пайової участі тощо;

    ·         надійне процедурне врегулювання питань;

    ·         прийняття рішень виключно сесією, а не органами Київради.
    6.Прозора система звітності та контролю:

    ·         on-line звітність щодо залучених коштів, об'єктів, забудовників тощо;

    ·         регулярні звіти Департаменту економіки перед Київрадою.

    «Пропозиції до проекту рішення приймаються протягом місяця. Прошу всіх максимально активно брати участь та надсилати пропозиції. Деталі за посиланням: http://kievcity.gov.ua/news/33722.html. Ваші зауваження та ідеї допоможуть зробити Київ інвестиційно привабливим, що є в інтересах усіх киян», - підкреслила Балицька.  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.