• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Місцева ініціатива - реальний шанс бути почутими владою

    Опубликовано: 2016-02-12 14:43:13

    Місцева ініціатива, яка нещодавно започаткована в Києві, є першим кроком до вироблення реального і дієвого рішення на рівні громади. Це можливість підняти свої проблеми, оскільки петиції, що набрали 500 підписів, в обов’язковому порядку підлягають першочерговому розгляду на комісіях Київради. Про це в своєму блозі пише депутат від фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Київраді Ольга Балицька.

    «Відсутність чіткого порядку внесення ініціативи дозволяла столичній владі маніпулювати в частині реєстрації ініціативних груп та допущення ініціативи до розгляду. Завдяки ухваленому рішенню маємо європейський механізм вирішення проблем територіальних громад. Для цього необхідно письмово викладену пропозицію подати до Київради, зареєструвати секретаріатом Київради, і згодом ініціатива буде включена до проекту порядку денного найближчого пленарного засідання», - зазначає вона.

    Зокрема, за словами Балицької, вона разом з ініціативною групою внесла пропозицію до Київради щодо скасування рішення про передачу в приватну власність ТОВ «Фонд розвитку будівельних ініціатив» будівель і споруд дитячого спеціалізованого санаторію «Салют» по вул. Гоголівська, 26-28, а також ініціювали розірвання інвестиційного договору.

    Фонд, який зобов`язувався збільшити кількість ліжок та покращити умови перебування дітей в дитячому санаторії «Салют» та в дитячому санаторії «Ялинка», натомість переніс заклад в приміщення на вул. Гамарника, буд. 20. Крім того, будівлі санаторію були передані у власність Фонду з порушенням порядку приватизації майна.

    При цьому, зазначає Ольга Балицька, цей санаторій чи не єдиний дитячий заклад охорони та профілактики здоров`я в центральній частині міста з вузькою спеціалізацією - лікування психоневрологічних захворювань у дітей, а його будівлі на Гоголівській визнано об`єктом культурної спадщини місцевого значення.

    «Нещодавно ця проблема розглядалася на комісії Київради з питань охорони здоров`я та соціального захисту, на якій було прийнято рішення про створення робочої групи з цього питання. Головою цієї робочої групи стала моя колега з депутатської фракції «Об’єднання «Самопоміч» - Юлія Лобан», - зазначила Балицька.

    Також депутат звернулася до заступника міського голови – секретаря Київради Володимира Прокопіва з проханням направити вказану місцеву ініціативу також на розгляд комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, так як до її компетенції входить, зокрема, розгляд питань порядку передачі об`єктів нерухомості у Києві.

    «Мешканці столиці започатковують усе більше місцевих ініціатив з розгляду тих чи інших проблем Києва. У киян з`явився реальний шанс бути почутими шляхом просування рішень  і проблем до верхів місцевої влади. Тому скористаймося цим, адже європейський досвід має значний відсоток їх вирішення на місцях», - наголосила Балицька.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.