• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Клінічна лікарня «Феофанія» надає безоплатне медичне обслуговування пораненим учасникам АТО та постраждалим під час Революції Гідності

    Опубликовано: 2016-02-04 15:32:41

    2 лютого 2016 року Верховна Рада України прийняла Постанову «Про внесення зміни до Постанови Верховної Ради України від 29.05.2014 № 1286-VІІ «Про забезпечення належним медичним обслуговуванням військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу, які зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження здоров’я під час проведення антитерористичної операції на сході України».

    Постановою внесено зміну до зазначеної Постанови та надано право на безоплатне медичне обслуговування в Клінічній лікарні «Феофанія» Державного управління справами особам рядового та начальницького складу Державної фіскальної служби України, які зазнали поранень під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Відповідний проект Постанови зареєстровано за № 3137.

    «Згідно з постановою Верховної Ради України від № 1286-VІІ у Клінічній лікарні «Феофанія» уже з 2014 року проходять лікування військовослужбовці, які отримали поранення в зоні антитерористичної операції. Це військовослужбовці Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Державної спеціальної служби транспорту, Управління державної охорони України, особи рядового, начальницького складу і військовослужбовці Міністерства внутрішніх справ України. За цей час ми надали допомогу більше 200 постраждалим, – зазначив головний лікар Клінічної лікарні «Феофанія» Ігор Семенів. – Зміни, які були внесені, дають змогу військовослужбовцям Державної фіскальної служби України, які є учасниками АТО і зазнали поранення, лікуватися в нашій клініці».

    Як зазначив Ігор Семенів, 8 грудня 2015 року Верховна Рада України прийняла Постанову № 851-VІІІ «Про забезпечення належного медичного обслуговування осіб, які отримали ушкодження здоров’я під час участі у Революції Гідності».

    Особи, які під час участі у Революції Гідності зазнали поранень, каліцтва, контузій чи інших ушкоджень здоров’я та в подальшому були включені Міністерством охорони здоров’я України до переліку осіб, які за результатами судово-медичної експертизи отримали під час участі у Революції Гідності тяжкі та середньої тяжкості тілесні ушкодження, мають право на безоплатне медичне обслуговування (лікування, диспансеризацію, медичну реабілітацію та інше) в Клінічній лікарні «Феофанія» Державного управління справами, госпіталях ветеранів війни та військово-медичних закладах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.