• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Чеченська справа»: Слєдком відмовляється визнати застосування тортур до Карпюка та Клиха

    Опубликовано: 2016-02-04 12:04:26

    Завтра, 5 лютого, о 13.30 в Українському кризовому медіа центрі відбудеться прес-конференція, присвячена “чеченській справі”.

    Ітиметься про останній розвиток подій у Верховному суді Чеченської Республіки, де судять двох громадян України - одного з лідерів “Правого Сектора” Миколу Карпюка та київського історика Станіслава Клиха.

    Нещодавно, зокрема, захистом були отримані результати експертиз щодо застосування до Карпюка та Клиха тортур, в яких визначити факт їх застосування “не представляется возможным”. Докази сумнівності їх висновків будуть озвучені під час брифінгу.

    Як відомо, нещодавно суд відклав розгляд справи у зв’язку із призначенням психіатричної експертизи щодо Станіслава Клиха. Його стан продовжує викликати в адвокатів та правозахисників велике занепокоєння.

    Про прогнози щодо розгляду справи надалі, а також про те, наскільки активно Україна бере участь у захисті свого громадянина - ітиметься під час прес-конференції. Будуть оприлюднені в тому числі матеріали зазначених експертизи, а також звернення правозахисників до міжнародних інстанцій з проханням вплинути на ситуацію.

    Учасники:

    Марія Томак, Центр Громадянських Свобод, координатор кампанії #LetMyPeopleGo

    Надія Волкова, юрист Української Гельсінської спілки з прав людини

    Тамара Клих, мама Станіслава Клиха

    Прес-конференція проводиться Центром Громадянських Свобод і Українською Гельсінською спілкою з прав людини в рамках кампанії #LetMyPeopleGo на захист українців, ув’язнених в Росії та окупованому Криму з політичних мотивів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.