• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Голова Фінансового комітету ВР закликав Мінфін прискорити спільне напрацювання податкових змін для прискорення розвитку економіки

    Опубликовано: 2016-02-04 11:51:11

    Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка закликав Міінстерство фінансів прискорити спільну роботу із напрацювання пакету податкових змін, який би став реальним поштовхом до розвитку економіки України.

    Про це він заявив на засіданні комітету 3 лютого за участі голови НБУ Валерії Гонтаревої та заступника Міністра фінансів Артема Шевальова.

    Голова парламентського комітету також наголосив, що такі зміни треба ухвалити до середини поточного року.

    “Цього року швидкого зростання очікувати складно. Немає особливих надій на суттєве покращення світової кон’юнктури для нашого експорту. Торгівля із Росією буде і далі скорочуватися. Зарано чекати на позитиви від зони вільної торгівлі з ЄС. Існують ризики нової ескалації подій на Донбасі. Отже, ми повинні не лише підтримувати фінансову стабільність, а й серйозно працювати на перспективу”, - заявив Сергій Рибалка.

    Глава комітету підкреслив, що минулого року було зроблено дуже мало для стимулювання економічного зростання: “Я хочу запитати: чому Уряд майже не згадує досвід економічних «тигрів»? Вони не лише знижували загальне податкове навантаження, а й створювали систему спеціальних стимулів. Тобто суттєво зменшували податки для нових виробничих проектів у пріоритетних галузях, більш наукоємних виробництв, для тих експортерів, які знаходять нові ринки і суттєво збільшують надходження валютної виручки до країни. А інакше як ми збираємося позбавлятися статусу сировинної економіки? Лише маючи відповіді на ці запитання ми отримаємо бажані результати від реформ», - заявив Сергій Рибалка.

    За його словами, також необхідні спеціальні механізми для забезпечення економіки дешевим кредитним ресурсом. «Уряд та НБУ мали би створити додаткові інструменти для кредитування реального сектору. У тому числі йдеться про провідну роль державних банків, які ми могли би перепрофілювати на так звані банки розвитку», - сказав він. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.