• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрний комітет ВР підтримав 5 законопроектів

    Опубликовано: 2016-02-03 14:50:56

    Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин на черговому засіданні 2 лютого 2016 р. підтримав 5 з 10 розглянутих законопроектів. Зокрема, комітет рекомендував парламенту підтримати законопроект  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури відведення земельних ділянок при наданні їх для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності» (№ 2155 від 21.09.2015 р.). Про це повідомив один з членів комітету народний депутат Олег Кулініч, член депутатської групи «Партія Відродження».

    Олег Кулініч прокоментував законопроект № 2155: «Він вирішує важливу проблему – спрощення оформлення землі для будівництва великих інфраструктурних об’єктів. Це – лінії електропередач, дороги, мости. Всі ми знаємо, що у нас кожен зайвий папірець суттєво затягує процедуру оформлення землі. Тому я повністю підтримую, наприклад,  пропоноване у проекті скасування погодження Верховною Радою питання відведення особливо цінних земель. Земельний кодекс у нас достатньо чітко визначає випадки, коли такі землі можуть відводитись, а коли – ні. Тому це погодження вважаю непотрібним.  Мало того, на мій погляд, треба взагалі скасувати таке погодження по всім землям, а не тільки при вилученні для суспільних потреб. Це ми з колегами і пропонуємо у нашому законопроекті № 3745. Верховна рада має закони писати, а не землю відводити!».

    Також Комітет підтримав прийняття за основу законопроектів:

    «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками» (№ 3157 від 18.12.2015 р.) .
    «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури землевідведення для будівництва об'єктів з виробництва теплової та/або електричної енергії з використанням відновлюваних джерел енергії та/або біологічних видів палива» (№ 2529а від 26.08.2015 р.).    
    «Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження державного фінансування робіт з ідентифікації та реєстрації тварин» (№ 3646 від 14.12.2015 р.).
    «Про внесення змін до Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів» (№ 3750 від 04.01.2016 р.).
    Крім того, члени комітету заслухали авторів 5 законопроектів щодо спеціального режиму оподаткування сільськогосподарських товаровиробників (№3748, 3748-1, 3748-2, 3749 та 3851 ). Прийнято рішення на їх основі  підготувати спільний законопроект від комітету.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.