• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україні потрібна корінна зміна судової системи

    Опубликовано: 2016-01-27 13:41:18

    На форумі «Європа-Україна. Стратегія реформ і модернізації – чи відбувся прорив?» в польському місті Лодзь триває  дискусія з проблем ефективного  та прискореного проведення  в Україні демократичних реформ.  Учасники наголосили, що  наріжним каменем масштабного реформування є    корінна зміна судової системи, встановлення верховенства права, рівності усіх громадян перед законом, рішуче викорінення корупції в державі.

    «Представники промисловців і підприємців країни зосереджують увагу на необхідності невідкладної реалізації структурних реформ, бо зволікання з ними лише поглиблює соціально-економічну кризу, заважає сталому розвитку економіки. Нині України немає на інвестиційній мапі світу, а вітчизняну інвестиційну політику неможна назвати досконалою саме  тому, що інвестори та власники не відчувають себе  захищеними, не переконані в тому, що в будь-який момент можуть довести свою правоту в суді.  Таку ситуацію з допомогою наших партнерів та друзів з Євросоюзу треба негайно міняти», – переконаний президент УСПП, голова Антикризової ради громадських організацій Анатолій Кінах.

    На його думку, реформи правоохоронної системи в країні не мають комплексного, системного характеру, не підкріплені міцними державними програмами, а тому часто перетворюються на імітацію. Такий стан справ підриває довіру суспільства як к реформам, так і к владі, що намагається їх здійснити.

    «В ході будь-якої дискусії я не втомлююсь повторювати, що успіх буде лише там, де влада  не покладається на себе, а працює в тісному діалозі з громадянським суспільством, вміє слухати і чути власний народ. Саме тому УСПП виступив співорганізатором Національного форуму «Трансформація України», який  має стати потужним майданчиком спілкування президента, парламенту, уряду, церков, громадянського суспільства, ділової спільноти, дипломатів, міжнародних діячів  з питань пошуку ефективних рішень з реформування економіки  та країни в цілому, впровадження  євроінтеграційної моделі розвитку  держави. В програмі форуму  заплановала презентація «Трансформації України», – наголосив Анатолій Кінах.

    Він підкреслив, що на всіх етапах спілкування з владою неурядові організації мають брати активну учать у розробці рішень, позицій, підходів. Їх  завданням є також моніторинг ситуації з впровадження реформ. Усі зміни в суспільстві мають відбутися   лише в рамках конструктивного діалогу сторін, цивілізованими конституційними методами. Партнерство влади і суспільства, а не протистояння, яке загрожує дестабілізацією, ось що потрібно Україні в такий непростий історичний момент. На його думку, промислова спільнота держави готова до такої конструктивної плідної роботи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.