• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заява партії «Народний контроль» щодо продовження вибіркового правосуддя та політичних репресій

    Опубликовано: 2015-12-28 16:10:48


    Використання правоохоронних органів та судової системи для політичних репресій – одна із ознак диктатури. А це неприпустимо у державі, громадяни якої віддавали своє життя за її європейський вектор розвитку і верховенство права у ній.

    Ми вважаємо, що події у Дніпровському районному суді, який розглядає клопотання прокурорів про арешт Геннадія Корбана, демонструють спробу повернути Україну у часи Віктора Януковича.

    Під час Революції Гідності українці відчули на собі тиск репресій влади, коли громадян, що потребували медичної допомоги, незаконно вивозили в зали судових засідань для оголошення їм завідомо неправомірних вироків.

    Нехтування базовими правами людини зараз – це наруга і над Українською Державою, і над її суспільством.

    На наше переконання, ця ситуація стала можливою і тому, що попри ухвалення Закону «Про очищення влади», з лав МВС, СБУ та Судової системи так і не  звільнили катів і зрадників. Навпаки, попри ухвалені закони, їхнє перебування на посадах й надалі покривається згори, з владних кабінетів.

    Обурює і те, що коли Геннадій Корбан займався бізнесом, у правоохоронних органів до нього не виникало питань. Та коли він став лідером політичної партїі, котра виступила з різкою критикою дій влади, то опинився за гратами.

     Це відбувається на тіл того, що попри чисельні заяви та передані у ГПУ та МВС факти і досі не вжито кроків для покарання відповідальних за «дахування» корупції в Уряді вже постмайданівської України.

    Відтак «Народний контроль» вимагає повернути в правове русло розгляд справи стосовно Геннадія Корбана. Ми закликаємо і виконавців, і замовників судового шоу згадати, що пан Корбан – не лише політик та бізнесмен, але й передусім  громадянин, якому держава гарантувала  права і на належний судовий захист, і на медичну допомогу.

    Репресії та тиск на політичних опонентів руйнують держави, а не зміцнюють їх. Верховенство закону і повага до прав людини натомість є фундаментом демократичного розвитку країни. Тому, ми переконані що за гратами у першу чергу мають опинитися справжні корупціонери, а не політичні опоненти чинної  влади. Рішуче засуджуємо будь-які прояви вибіркового правосуддя.


    Прес-служба партії «Народний контроль»

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.