• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 93% безробітних працевлаштовуються після проходження профнавчання за сприяння служби зайнятості

    Опубликовано: 2015-12-21 09:15:44

    За даними Державної служби зайнятості 93% безробітних після проходження профнавчання працевлаштовуються. Всього за 11 місяців 2015 року професійне навчання пройшли майже 170 тис. безробітних згідно вимогам роботодавців.

    «З початку 2015 року послуги державної служби зайнятості з пошуку роботи отримали понад 1,3 млн. зареєстрованих безробітних. Наша служба активно сприяє зайнятості населення та надає соціальні послуги всім громадянам, які цього потребують. Так, незважаючи на складну ситуацію на ринку праці, у січні-листопаді цього року за сприяння служби зайнятості отримали роботу 679 тис. осіб, з яких кожний четвертий належав до соціально вразливих категорій населення – інваліди, внутрішньо переміщені особи, демобілізовані військовослужбовці, які брали участь  в АТО», – заявив заступник голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко.

    За його словами, протягом 11 місяців за рахунок отримання виплати допомоги по безробіттю одноразово 15 тис. громадян започаткували власну справу. Кожен другий колишній безробітний відкрив власну справу у сфері оптової та роздрібної торгівлі, ремонті автотранспортних засобів, кожен десятий – у професійній, науковій та технічній діяльності, стільки ж у сільському, лісовому та рибному господарствах.

    Ваучер на навчання та підвищення кваліфікації за 43 професіями та спеціальностями отримали 3 тис. осіб старше 45 років.

    Профорієнтаційні послуги отримали понад 3 млн. громадян, у тому числі 993 тис. осіб, які навчаються у навчальних закладах різних типів.

    На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 13 тис. безробітних, у тому числі 4 тис. осіб, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 9 тис. осіб, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємництва на нові робочі місця.

    Крім того, до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру було залучено 221 тис. осіб.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.