• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держрезерв розробив нову редакцію проекту Закону «Про стратегічні резерви»

    Опубликовано: 2015-12-18 13:25:11

    Після того, як, згідно з розпорядженням Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Держрезерв взяв курс на проведення кардинальних реформ, перед Агентством було поставлено ряд пріоритетних завдань на шляху побудови нової сучасної та ефективної системи резервів західного зразка.

    Головним завданням стала розробка проекту нового Закону України «Про стратегічні резерви» за прикладом кращих Європейських практик формування стратегічних резервів Польщі, Словаччини та Литви.

    Новий проект в порівнянні із діючим Законом України «Про державний матеріальний резерв» змінює концептуальний зміст та призначення системи резервів України в цілому, адже пропонує створити стратегічні резерви для забезпечення першочергових потреб держави на випадок надзвичайних ситуацій та включити грошові кошти до складу таких запасів. Прогресивних змін зазнають схеми формування номенклатури та відпуску цінностей, (на прийняття рішення про відпуск визначено не більше 3-х днів), а також порядок зберігання і освіження стратегічних резервів. Номенклатура товаро-матеріальних цінностей Держрезерву буде визначатись колегіально спеціально створеною Комісією з представників заінтересованих Міністерств та РНБО, які будуть приймати рішення виключно за доцільністю включення тієї чи іншої позиції, та, базуючись на точних розрахунках по кожній категорії запасів. Процедура триватиме до 10 днів. Освіження та зберігання стратегічних резервів буде проводитись в кооперації з приватним сектором, що значно прискорить всі процедури та підвищить ефективність роботи системи. Також, освіження запасів буде автоматично проводитись після спливу 50% терміну зберігання. Ще одним нововведенням є передбачене новим проектом Закону право органів місцевого самоврядування створювати та утримувати власні стратегічні резерви для забезпечення потреб місцевого рівня.

    «Новий проект Закону вже, не чекаючи проходження офіційного кола всіх погоджень, відправлений до Міністерства економічного розвитку і торгівлі,  профільних Міністерств, органів місцевого самоврядування для розгляду та внесення пропозицій. На 25 грудня поточного року запланована розширена нарада за участю представників Міністерств для фінального узгодження всіх положень нового проекту», - розповів Голова Держрезерву Вадим Мосійчук.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.