• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Раді пропонують визнати спроможними вcі об’єднані громади, де відбулися вибори

    Опубликовано: 2015-12-09 09:05:20

    Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко виступає за визнання спроможними всіх 159-ти об’єднаних громад, де були проведені місцеві вибори восени цього року.

    Відповідні зміни до другого читання у законопроект 3106 Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей державної реєстрації органів місцевого самоврядування як юридичних осіб" він вніс напередодні, повідомила прес-служба нардепа.

    Зокрема, змінами до законопроекту пропонується визнати спроможними об"єднані територіальні громади, де 25 жовтня 2015 року відбулися вибори депутатів сільської, селищної, міської ради об'єднаної територіальної громади та відповідного сільського, селищного, міського голови об'єднаної територіальної громади.

    Дерев'янко наголосив, що частина цих громад не увійшла в перспективні плани областей, а тому вони наразі не можуть отримати всі вигоди і преференції, заради яких вони об"єднувалися.

    У зв"язку з цим  Дерев"янком пропонується також надати доручення Кабміну внести зміни до затверджених перспективних планів формування територій громад областей, включивши до них громади, в яких 25 жовтня 2015 року відбулися перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об"єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів об'єднаної територіальної громади.

    Нардеп вважає, що держава повинна  виконати свої обіцянки, які вона дала територіальним громадам перед об"єднанням,  і здійснювати фінансову підтримку об"єднаних територіальних громад на рівні міст обласного значення.

    Також змінами до законопроекту пропонується чітко врегулювати питання правонаступництва, а також чітко  прописується процедура виконання бюджетів місцевих громад, які об"єднуються, із визначенням головних розпорядників бюджетних коштів. Дерев'янко переконаний, що ухвалення відповідних змін дозволить розблокувати роботу об"єднаних громад.

    "Цей законопроект дасть можливість дійсно створити умови для існування об'єднаних територіальних громад, яких сьогодні 159 по всій Україні, життя яких  зараз  напередодні нового бюджетного року фактично "заблоковано"  за рахунок того, що немає законодавчо не врегульовані процедури створення таких громад, механізм набуття ними повноважень,  правонаступництва і т.д. А в цих об"єднаних громадах проживає сьогодні понад 1 570 тисяч наших громадян. І нікому до них немає діла", — заявив Дерев'янко.

    "До нового року залишилось менше місяця, а громадам ще потрібно підготувати бюджети", — підкреслив депутат.

    Він закликав всіх народних депутатів якнайшвидше ухвалити законопроект 3106 в цілому разом із запропонованими змінами, які були напрацьовані спільно з головами об"єднаних територіальних громад та Державною казначейською службою України.

    Нагадаємо, Верховна Рада на минулому пленарному тижні 246 голосами підтримала законопроект № 3106 за основу та направили його на підготовку до другого читання за скороченою процедурою.

    Прес-служба народного депутата Юрія Дерев'янка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.