• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дмитро Фірташ: розроблений Федерацією роботодавців та профспілками План модернізації може дати відчутні результати для української економіки і громадян вже в 2016 році

    Опубликовано: 2015-12-03 08:51:02

    Роботодавці та профспілки підписали меморандум про реалізацію Плану модернізації України та закликали владу до реалізації завдань щодо виведення економіки України з кризи. 
     
    Розроблений Федерацією роботодавців України та профспілками План модернізації може дати відчутні результати для української економіки і громадян вже в 2016 році. Про це заявив Голова Федерації роботодавців України. У середу в Києві проходить з'їзд ФРУ, на якому присутні власники і керівники близько 500 середніх і великих підприємств, українські та європейські вчені та експерти, представники європейського Агентства модернізації України.

    “Україна здатна за короткий період повернутися на шлях розвитку, Україна має всі можливості бути багатою, розвиненою індустріальною країною. Наш план модернізації України, розрахований на 10 років, вже в наступному році приніс би відчутні результати для української економіки і громадян України”, - зазначив Дмитро Фірташ.
     
    Президент Агентства модернізації України Міхаель Шпінділегер в ході з'їзду ФРУ зазначив, що Україна потребує термінових економічних реформ. “Якщо реформи терміново не будуть проведені, інвестицій в економіку України взагалі не буде, бо, не буде довіри європейських інвесторів. Якщо не буде фундаментальних змін, самі українці втратять віру в країну. Нам потрібно діяти невідкладно. Якщо процес змін почнеться, ми зможемо багато досягти протягом кількох наступних років. Україна може стати виробничим хабом для Європи”, - підкреслив президент Агентства модернізації України Міхаель Шпінділегер. Він зазначив, що іноземні інвестори потребують стабільних умов роботи. “Було б правильно ввести трирічний мораторій на зміну податкового законодавства. Ви вносите зміни в податки, і ніхто не розуміє, коли будуть наступні зміни”, - підкреслив президент АМУ.
     
    Заступник голови ФРУ Дмитро Олійник зазначив, що Україна продовжує залишатися експортером робочої сили і імпортером кредитів. “Вісім мільйонів українців сьогодні хочуть емігрувати, зростання економіки в найближчі 10 років може бути на рівні всього 2-3%. Ми маємо шанс змінити ситуацію. Але без боротьби з корупцією, без стабільного податкового законодавства, без переходу від експорту сировини до продажу продукції з високою додатковою вартістю розвитку країни не буде”, - наголосив Дмитро Олійник.

    Голова Федерації роботодавців Харківської області Анатолій Гіршфельд зазначив, що існуюча в Україні ситуація могла ніколи не виникнути, якби країна мала сильну економіку. “Головний виклик полягає саме в економічній площині. Не було б того, що зараз, якби не було сильної економіки. Ізраїль не має нічого, але вирощують два врожаї, мають колосальну продуктивність праці. Економіка визначає те, якою буде країна”, - сказав Анатолій Гіршфельд. Він зазначив, що корупція, яка не дає розвиватися країні, не може бути переможена в бідній державі. “Об'єднавшись, зробивши план реформ, який можна доповнювати, ми створюємо дорожню карту, за якою може йти країна. Адже Німеччина стала Німеччиною завдяки тому, що була програма, за якою рухалися основні продуктивні сили. Якщо зуміємо об'єднати зусилля, ми зможемо домогтися більшого зростання, ніж 2%”, - підкреслив Анатолій Гіршфельд.
     
    За підсумками з'їзду національні об'єднання роботодавців і профспілок підписали меіморандум про спільну реалізацію Плану модернізації України. Підписи під документом підписали заступник голови ФРУ Олексій Мірошниченко та голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. Сторони домовилися створити комітет для реалізації плану модернізації та запросити до роботи в ньому представників органів влади, науковців та експертів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.