• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 117 депутатів підписали простанову про розгляд недовіри Генпрокурору, – Соболєв

    Опубликовано: 2015-10-16 08:21:15

    Важливо не просто домогтися звільнення Шокіна з посади Генпрокурора, а зробити так, щоб на цю посаду не була призначена така ж, або й ще гірша людина.

    Про це заявив заступник голови фракції «Об’єднання «Самопоміч», голова антикорупційного комітету, Єгор Соболєв, у якого зараз знаходяться підписні листи за розгляд постанови.

    «Немає дня, щоб я не говорив або з виборцями, щоб вони тисли на народних депутатів, або з самими народними депутатами, щоб вони ставили свої підписи під постановою про недовіру Генпрокурору Шокіну. Прямо зараз, мій заступник по комітету пан Юрій Савчук ставиіть свій підпис, який буде 117-тим», – зазначив він.

    Відповідно треба ще 33 підписи, і тоді Верховна Рада зможе розглянути це питання.

    В той же час, Соболєв зауважив, що важливо не просто поміняти Шокіна на чергову реінкарнацію Пшонки, а обрати нового Генпрокурора через відкритий конкурс.

    «Ми ще коли добивалися відставки Віталія Яреми зареєстрували законопроект про те, щоб кандидати на посаду Генпрокурора обиралися за прозорим конкурсом, накштал конкурсу з обрання голови Національного антикорупційного бюро.

    Незалежна комісія має запропонувати трьох незалежних, обговоренних з громадськістю і перевірених претендентів, а тоді Президент обирає з них одного кандитата.

    «І тоді він обиратиме не свого друга чи подєльніка, а справді незалежного не від нього, не від парламенту Генерального прокурора, який служитиме тільки Україні і її громадянам».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.