• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • А.Ситник: Рецепт кадрового оновлення України – відкриті конкурси, яким довіряє суспільство

    Опубликовано: 2015-10-15 08:28:03

    «Запорука успішності реформ – не лише використання каральної функції та повне оновлення кадрів. Реформи мають бути системними. Так, наприклад, успіх боротьби з корупцією базується на трьох китах – дерегуляції, превенції та лише в останню чергу використанні каральних механізмів». Таку думку під час публічної дискусії «Реформа правоохоронних органів: як налагодити взаємодію?», що відбулася в Українському кризовому медіа-центрі, висловив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.
     
    За його словами, єдиний рецепт для України в частині оновлення кадрів – це не масовий набір людей «не з системи», а відкриті конкурси, достовірність яких не викликає сумнівів ні у суспільства, ні у західних партнерів.
    «Потрібно провести нормальні кадрові призначення, дати людям інструменти для боротьби, і тоді можна отримати якийсь результат», - переконаний А.Ситник.
     
    Директор Бюро розповів, що для призначення на посади в НАБУ була створена найбільш складна структура конкурсу, адже вже для самого його проведення потрібно було здійснити конкурсний відбір членів Ради громадського контролю при Бюро, які делегували своїх представників до конкурсної комісії з відбору кадрів.
    «Перші 70 призначених детективів пройшли п’ять етапів конкурсу: тестування на знання законодавчої бази, на загальні здібності, психологічне тестування, співбесіда з конкурсною комісією та, за пропозицією громадськості, перевірка на детекторі брехні. Цей конкурс дає детективам аванс довіри, держава дає їм гідну заробітну плату. Тож можна з упевненістю сказати, що створені всі умови, аби ці люди могли проявити себе найкращим чином», - заявив А.Ситник.
     
    Водночас директор НАБУ звернув увагу на те, що детективи займатимуться не лише підслідними Бюро можновладцями-корупціонерами, а й тими, хто даватиме їм хабарі.
    «Коли мене запитують про підслідність НАБУ, то нікого не цікавить той факт, що Бюро підслідний не лише міністр-корупціонер, а й особа, яка дає йому хабаря. Суспільство вимагає від нас крові лише міністра. Проте поки ми для себе не зрозуміємо, що однаково небезпечними є як дії міністра, так і дії тієї особи, яка дає йому хабаря, до цього часу прогресу у боротьбі з корупцією не буде», - наголосив А.Ситник.
     
    Він також висловив сподівання, що найближчим часом буде обрано та призначено Антикорупційного прокурора і Бюро зможе повноцінно запрацювати.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.