• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кияни тепер зможуть впливати на формування міського бюджету завдяки новому онлайн-інструменту

    Опубликовано: 2015-10-09 13:02:36

    8 жовтня в будівлі УНІАН представники інноваційного проекту Kyiv Smart City та Київської міської державної адміністрації презентували новий унікальний онлайн-інструмент - Бюджет Участі.

    Це унікальне інтерактивне рішення, яке впроваджується Київською міською адміністрацією в рамках проекту Kyiv Smart City. І його головна мета - дати жителям Києва можливість не тільки краще розуміти процеси формування бюджету, а й взяти у них безпосередню участь.

    Здійснивши всього кілька кліків, кожен киянин зможе збільшити та зменшити певні статті бюджету. І, таким чином, запропонувати свою версію по найактуальнішим бюджетним питанням – охороні здоров’я, освіті та житлово-комунальному господарству.

    Таким чином, залучення киян до бюджетного процесу на етапі його формування дасть можливість ефективно відстоювати інтереси громади, оперативно вирішувати актуальні проблеми та впливати на процес ухвалення рішення щодо майбутнього використання бюджетних коштів.

    «Система бюджету участі разом з ухваленим сьогодні Київрадою інструментом електронних петицій - це реальний фундамент електронної демократії. Тепер кияни матимуть змогу вирішувати, як саме витрачати кошти міського бюджету та доносити свою думку та позицію до мерії», - впевнений керівник проекту Kyiv Smart City Юрій Назаров.

    Голова Бюджетної комісії Київради Андрій Странніков запевнив, що думка киян щодо формування бюджету Києва на 2016 рік обов’язково буде врахована: «Минулого року ми проводили відкрите слухання. Цього разу у жителів міста є реальна можливість донести свою думку, користуючись сучасними технологіями».

    Під час презентації розробники проекту продемонстрували, як працює система та запевнили, що надалі вона тільки удосконалюватиметься. Зазначимо, що цей цифровий інструмент було розроблено громадською організацією SocialBoost за підтримки канадської компанії Open North.

    Учасники проекту впевнені, що цей інструмент допоможе столичній владі краще зрозуміти потреби городян та ознайомити громадськість з складнощами та аспектами своєї роботи. А проект Kyiv Smart City, в результаті, отримає ще один діючий інструмент для перетворення столиці на «розумне» місто.

    «Запропонована нами система вже давно працює в інших країнах, зокрема в Канаді. Це дозволяє мешканцям окремих міст впливати на розподіл бюджетних коштів. Сподіваємось, що Бюджет участі допоможе столичній владі краще зрозуміти потреби городян та ознайомити громадськість з складнощами та аспектами своєї роботи», - додав голова ГО SocialBoost Денис Гурський.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.